Donesite novogodišnju odluku uz Woman Art i eMedjimurje.hr!

Da krenem iz početka. Tri puna mjeseca pratili ste naše video filmiće na portalu eMeđimurje.hr i vježbali zajedno s nama, u dobru i u zlu muku smo mučili s čučnjevima, sklekovima i marincima, ali stigli smo u Novu 2014. i uvijek se nekako zaželimo promijeniti. Želimo postati bolji, raditi na sebi, više se voljeti, možda pronaći ljubav, a možda samo živjeti zdravije.

I onda kreću želje kao što je prestanak pušenja, odreći se slatkog i vježbati. Svaka druga žena u ponoć velike noći zaželjela je lijepo oblikovano tijelo i rekla sama sebi “od danas vježbam”. Novogodišnja odluka u većini slučajeva traje do kraja siječnja i ništa se zvanično nije promijenilo u našem životu jer smo se mučili s nečim što zapravo nismo mi, vladali smo odlukom sve dok nismo rekli “eh pa zašto se toliko mučiti” i krenuli starim putem.

Zašto? Želja je ipak bila da krenemo u nešto što svjesno znamo da je bolje za nas! Kako zadržati isti entuzijazam, isti žar i istu želju? Zar smo zbilja toliko slabi da ne možemo izdržati, pregristi i na koncu zavladati sami sa sobom? Nećemo si lagali, ja ću vam odgovoriti iako će to sada zvučati zločesto, da, takvi smo, slabići svoje taštine. I ja sam ista kao i vi, imam svoje želje i sada zaista želim to promijeniti, pa ajmo zajedno. Dogovor je ovakav, vi ćete pomoći meni, a ja ću vama. Moja želja je da jedem zdravije i da razmišljam o tome što ću staviti u svoj organizam koji hranu treba kao automobil gorivo. No, to i nije tako jeftino u ovo recesijsko doba kad se nema baš novaca, jeftinije je jesti nezdravu hranu jer sve što je zdravo je skupo.

Nije mi jasno kako može kila nekog povrća koštati kao kila mesa? Možda to povrće raste negdje u Americi i tri puta je starim sporim brodom prošlo po cijeloj kugli i tek tada stiglo do nas. Pohod na povrće polako u mojim očima propada, ili, čekaj malo, nećemo tako, ipak smo se dogovorili. Ja ću promijeniti svoje navike i jesti zdravije. Razmišljam i dalje i mislim, ako imam za svoj automobil koji u današnje vrijeme potroši jako puno novaca i gorivo koje stavljam u njega i nije tako jeftino jer je i to gorivo tri puta prešlo zemlju i tek tada stiglo do nas, što nije u drugim zemljama jer je tamo jeftinije, onda imam i za sebe.

Na kraju ipak sam ja sama sebi više vrijedna od mog automobila. I evo zavladala sam svojom odlukom, a sad ste došli na red vi dragi moji. Želite vježbati? Na pravom ste putu, a i sami znate da je vježbanje zdravo i da tako usporavamo starenje, topimo potkožno masno tkivo, zatežemo kožu, punimo se energijom, uravnotežujemo probavu i jačamo srce. Ima još puno toga, no nešto moram ostaviti za sljedeći put.

Svaki tjedan ćemo aktivirati pojedini dio tijela, a uz sve to ja ću vam opisati zašto vježbamo baš taj dio i pokušat ću vas motivirati pa da na kraju godine možemo zajedno usporediti rezultate koji neće nedostajati. Imam ja aduta u svom džepu, svaki mjesec ćemo zajedno s eMeđimurje.hr nagraditi najupornijeg vježbača ili vježbačicu vrijednim poklonom. Neću vam otkriti o čemu je riječ jer tada ne bi bilo zanimljivo.

Vaš je zadatak da vježbate i da uživate u svojim rezultatima, da se, ako želite, pohvalite njima i da prevladamo tog zločestog vraga u nama koji nas tjera na grijeh. Pripremila sam vam vježbe za trbuh, iako nije po nekom ajmo reći redom, on ipak zaslužuje medalju jer je najtvrđi kamen kojeg treba razbiti. No, ne brinite, razbit ćemo ga mi zajedno jer sve što trebate je da nas pratite i da vježbate, to i želite zar ne? Ako imate bilo kakvih pitanja slobodno nam se obratite u komentaru ispod, ja ću vam vrlo rado odgovoriti na njih.

Za kraj, sve vas lijepo pozdravljam! Vi  na vježbanje, a ja u pripremu novih vježbi za vas koje ćete dobiti za točno tjedan dana.

Ivana



Postavite se u lopticu tako da zagrlite koljena i stopala držite iznad podloge za vježbanje. Duboko udahnite i na izdah se spustite do poda tako da tijelom napravite slovo X, a da se pritom ne spustite do kraja, noge, ruke i glava su iznad poda. Snagom trbušnih mišića se dignite natrag u lopticu. Vježbu ponovite u 10 ponavljanja. Aktivacija ravnih trbušnih mišića i vrata.


Lezite na leđa, noge skvrčite i dlanove postavite iza glave. Duboko udahnite i na izdah krenite malim trzajem u gornjem dijelu tijela prema stropu. Pazite da laktevima ne pokrivate lice, usmjerite ih prema bočnim zidovima. Napravite 20 malih trzaja. Aktivacija ravnih trbušnih mišića.



Ostanite u poziciji od prije, samo ćete sada jednu nogu postaviti na drugu, skvrčenu. Udahnite i na izdah krenite suprotnim laktom u suprotno koljeno. Pogled je prema vanjskom dijelu bedara. Napravite 15 ponavljanja pa to isto i na drugu stranu. Aktivacija bočnih i križnih trbušnih mišića.



Jedna noga je pružena u strop, a druga skvrčena na podu. Rukama krenite dotaknuti stopalo kroz male trzajeve, pogled u stopalo. Napravite 10 ponavljanja pa to isto napravite i na drugu nogu. Aktivacija ravnih i kosih trbušnih mišića.



Noge su i dalje skvrčene, a ruke daleko iza glave. Udahnite i kroz izdah krenite dizati gornji dio tijela prsima u koljena. Napravite 15 ponavljanja. Aktivacija trbušnih mišića.




Radimo sve isto kao i kod prošle vježbe, samo ćemo sada noge spustiti na strunjaču, izravnati ih i dizati se gornjim dijelom tijela prema nogama. Kad se dignete uvijek pogledajte u koljena pa se tek tada spuštate. Napravite 10 ponavljanja. Aktivacija leđnih mišića i trbuha.



Sjednite i stopala dignite od podloge za vježbanje, postavite dlanove na jedno koljeno, a drugu nogu pružite ispred sebe. Naizmjenice i dinamično radite jednom pa drugom nogom. Napravite 10 ponavljanja na svaku nogu. Aktivacija bedrenih i trbušnih mišića.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije