Bogomir Trabe: “U subotu organiziramo planinarsko druženje”

Hrvatsko planinarsko društvo Međimurje u ovoj godini ostavilo je brojne pohode, a točka na i bit će ove subote kada organiziraju planinarsko druženje i zabavu. Kakva je bila planinarska 2013. godina pitali smo predsjednika Bogomira Trabea.

eMedjimurje.hr: Primičemo se kraju još jedne godine, koliko ste zadovoljni u Hrvatskom planinarskom društvu Međimurje godinom koja je za nama?

Trabe: U principu smo zadovoljni. Broj članova nam je ostao na istoj razini. Planirani broj organiziranih izleta je od prilike uspješno realiziran, za one planine koje nismo uspjeli pohoditi su najviše krive vremenske (ne)prilike. U svakom slučaju se i u planinarstvu osjeća društvena kriza, novaca je sve manje, i naše aktivnosti moramo prilagoditi i toj činjenici. 

eMedjimurje.hr: Na kojim ste sve pohodima bili prošle godine i koliko ste zadovoljni odazivom?

Trabe: Bili smo svugdje: od nama bliskih Ivančice, Ravne Gore, Strahinjščice koje su nam “domaće” planine za prikupljanje kondicije, u planinama Like, Gorskog Kotara i normalno naše mitske planine Velebit. Bili smo i u planinama Slovenije, u Kamniško Savinjskim Alpama, u Julijskim Alpama…

Uglavnom naši izleti i pohodi su planirani tako, da pokušamo zadovoljiti sve naše članove od onih “šetača” do onih koji više vole adrenalinska uzbuđenja kamenih vrleti snježnih planina. Okosnica pohoda našega društva  i nadalje ostaju mjesečni autobusni izleti, primjereni svim planinarima. Odaziv na te izlete je dobar, ali kao što sam već napomenuo: osjeća se kriza…

eMedjimurje.hr: Kakva je suradnja s ostalim međimurskim planinarskim društvima?

Trabe: Hm, mogla bi biti bolja. Nedostaje dogovor i usklađenost, nema tu neke koordinacije. Uglavnom svako društvo nekako vuče na svoju stranu, a  tome uveliko pridonose i planinari “skakači” koji nikako da se smjeste u samo jednom društvu i rade za dobrobit matičnog društva te su kronični kritizeri svega onoga što se matičnom društvu dešava. Planinarska društva su dobrovoljne udruge građana i nisu turističke agencije, ako si član planinarskog društva, red je da pridonosiš i odlučuješ u radu i boljitku tog društva.

eMedjimurje.hr: Uz pohode koje ste još aktivnosti provodili tijekom godine?

Trabe: S obzirom na skromna financijska sredstva ove godine smo uspjeli školovati vodiče društvenih izleta koji su uključeni u stanicu vodiča Varaždin i osposobljeni su za vođenje društvenih izleta. U planu nam je i planinarska škola, niz predavanja uz prikaz i uvježbavanje praktičnih vještina iz planinarskog života.

Prije nekoliko dana na novo su zaživjele naše internetske stranicena www.hpd-medjimurje.hr na kojima se mogu nači svježe informacije o našim aktivnostima i na forumu izmjeniti utiske i iskustva.

eMedjimurje.hr: Koliko planinara trenutno imate u društvu? Koliko je mladih među njima?

Trabe: Ove godine je u društvu učlanjeno 157 planinara, mladih je 25, a najmlađi član ima manje od 11 mjeseci.

eMedjimurje.hr: Kako se snalazite s financijama?

Trabe: Nikako, nema donacija, nema novca iz ministarstva sporta, isklučivo povratak od članarine HPS-a i snalažljivost najviše naše blagajnice koja uspješno barata društvenim financijama

eMedjimurje.hr: Koje su još planirane aktivnosti do kraja godine, a kakvi su planovi i želje za iduću godinu?

Trabe: U subotu 14. 12. organiziramo planinarsko druženje planinara SZ Hrvatske s hodanjem po Štrigovski Kružni Stazi (oko 4 sata) te nakon toga kod Jelene u Gornjoj Dubravi planinarsku veselicu. Pozivam sve koji se žele još priključiti, dobrodošli su! Prije kraja godine ćemo organizirali još i izlet na Sljeme, točan datum će uskoro biti objavljen na našem portalu.

eMedjimurje.hr: Poruka za kraj za posjetitelje našeg portala bila bi…

Trabe: Ako volite prirodu i planine, posjetite nas neki od ponedjeljaka na društvenom satanku u 20:00 sati u čakovečkom Domu Amatera (kafić Čak), rječju i slikom upoznat ćete se s nama, dobit ćete sve potrebne informacije tko i što smo planinari HPD “Međimurje”, dobrodošli ste!

Pozivamo vas na: Božićno – novogodišnje druženje planinara i Planinarsku noć u Međimurju

Subota, 14. prosinac 2013.
11:15 Odlazak autobusom ispred hotela “Park” do Štrigove odakle počinje zajedničko hodanje “kružnom Štrigovskom stazom”. Na putu čeka okrjepa – vruć čaj i ljuta međimurska rakija, po želji hladni gemištek, slanine s lukom…

16:30 Polazak učesnika pohoda autobusom u kavanu “K Jeleni” u Gornjoj Dubravi. Zajednička večera, bogata tombola, muzika, ples, zabava i odlična međimurska kapljica u neograničenim količinama…

U jutarnjim satima organiziran autobusni prijevoz za Varaždin i Čakovec prilagođen jutarnjim vlakovima u smjeru Zagreba.

Cijena obilne večere i ponoćnog gulaša je 110,00 kn! U cijenu je uračunatu i popijeno piće (vino, sokovi…). Autobusni prijevoz i putna okrjepa se ne naplaćuju!

Prijave i informacije do popunjenja kod:
Magdalene Bistrović, tel.: 040/310-955, mob.: 099/688-66-14
Bogomira Trabea, mob.: 091/151-65-62, email: medjimurje.hpd@gmail.com

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije