“Sveta Kata, slastice na vrata” u OŠ Gornji Mihaljevec

Sada već tradicionalno, drugu godinu zaredom, u razdoblju od 18. do 25. studenog u našoj je školi proveden projekt “Sveta Kata, slastice na vrata”, pod budnim okom ravnateljice Karmen Sklepić.

Cijeli tjedan svi su učenici škole, zajedno sa svojim učiteljicama i razrednicima, pekli svakojake fine kolače – trokute, medenjake, domaće kekse na mašinu, rafaelo kuglice, zdigane prhke kiflice, zvjezdice, ružice s marmeladom… Naravno, uz veliku pomoć naše tete kuharice.

Hodnicima škole širila se pozitivna atmosfera i slatki miris kolača. Svi su bili vođeni humanitarnom notom projekta i željom da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija – djeci Afrike i djeci Unicefa širom svijeta. I mame i bake učenika su se uključile te su kod kuće ispekle mnoštvo prhkih kolačića i ovom im prilikom zahvaljujemo.

Kolače su skladno upakirali Lara Polanec i Saša Šegović, pomoćnici u nastavi, koji su se prodavali na štandu ispred crkve pod vodstvom pedagoginje Vesne Branilović u ponedjeljak, 25. studenog na dan proštenja u Župi i na sam  blagdan Sv. Katarine. Tom prigodom prodavani su i kalendari koji prikazuju najstarije bunare pitke vode u našem kraju. Djeca i nastavnici su ih istraživali u sklopu Comenius projekta i zaštite voda.

Ukupno je skupljeno 2.100,00 kuna i na taj smo način zajedno učinili pravu stvar i u zajedništvu podijelili trenutke mira i blagostanja koje ta djeca nemaju.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije