U Nedelišću i Dunjkovcu školska djeca učila “kam se koje smeče meče”

U petak 22. studenog Zaštitarsko-ekološka organizacija Nobilis u suradnji s GKP Čakom u Osnovnoj školi Nedelišće te PŠ Dunjkovec održala je predavanje na temu “Kam se koje smeče meče”.

Ova kampanja započela je 2003. godine kojoj je cilj naučiti djecu o potrebi odvojenog skupljanja, odlaganja te vraćanja otpada iz kućanstva u reciklažni proces te proces kompostiranja. Ovim putem nastoji se educirati i potaknuti djecu na savjesno postupanje s otpadom jer uspješni put odvojenog prikupljanja i recikliranja otpada počinje upravo u obitelji, vrtiću i školi.

Djeci je u sklopu predavanja bila prikazana prezentacija o važnosti odvojenog skupljanja otpada iz kućanstva te vrste vreća koje se koriste za odvajanje pojedine vrste otpada. Ujedno su im u sklopu predavanja bila prikazana dva kratka crtića putem kojih su djeca naučila više o biootpadu te samom procesu kompostiranja.

Po završetku predavanja, djeca su sudjelovala u kratkom ponavljanju putem igre gdje su se različite vrste otpada (papir, plastika, staklo, metal, biootpad) razvrstavale u odgovarajuće vreće za odvojeno skupljanje otpada. Predavanja je održao Goran Sabol, volonter udruge Nobilis.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije