Gimnazijalci se uključili u volontersku akciju “Čituljak”

Povodom Mjeseca hrvatske knjige Knjižnica Nikole Zrinskog Čakovec, uz brojne aktivnosti i projekte, organizirala je i volontersku akciju ˝Čituljak˝. Akcija se provodila u Domu za starije i nemoćne osobe u Čakovcu i Depadansi doma za starije i nemoćne osobe u Čakovcu gdje su svaki ponedjeljak i četvrtak volonteri čitali omiljene stihove i ulomke iz knjiga po svom izboru.

Koordinatorica projekta bila je gđa Željka Hatvalić Strahija, dipl. knjižničarka, koja je prisustvovala svakom čitanju, a čitalo je 28 volontera među kojima su najbrojniji bili učenici naše škole. Na Dan hrvatskih knjižnica, u prostorijama čakovečke knjižnice nagrađeni su najčitači, a najvolonterkom je proglašena Dora Rob, učenica 1.e razreda naše škole. Svi su volonteri u znak zahvale na poklon dobili besplatno godišnje članstvo u knjižnici. S obzirom na odličnu povratnu informaciju korisnika i zaposlenika Doma za starije i nemoćne osobe, projekt će se provoditi i sljedeće godine.

Čestitamo Knjižnici na uspješnoj inicijativi, kao i svim gimnazijalcima volonterima, posebno Dori. Charles de Secondat je rekao: “Ne znam nijedan problem koji sat vremena čitanja nije ublažio”, stoga, zasučite rukave i njegujte čitatelja u sebi! (Đesika Kolarić, 3.f)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije