Sretan rođendan, dragi Hlapiću

Ove godine obilježava se 100. obljetnica izdanja Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića, a obilježili smo ga i mi učenici trećih razreda OŠ dr. Vinka Žganca Vartišinec i PŠ Gornji Kraljevec zajedno s našim učetljicama Daliborkom Tuksar, Željkom Novak te knjižničarkom Lidijom Kovačić Faić.

Budući na slavljeničku tortu nije stalo svih stotinu rođendanskih svjećica, učenici trećih razreda poklonili su vječno mladom Hlapiću jedan svoj radni dan. U četvrtak, 31. listopada, u matičnu školu stigli su učenici trećeg razreda područne škole te su zajedno obilježili taj veliki dan: Hlapićev stoti rođendan.

Sve je započelo igrom riječi i zagonetkama te uspoređivanjem pročitanog književnog djela Ivane Brlić Mažuranić “Čudnovate zgode šegrta Hlapića” i odgledanog istoimenog animiranog filma.

Kako se stiže od “Ideje do knjige” bila je zanimljiva tema s kojom je učenike upoznala knjižničarka u knjižnici. Uslijedio je kreativni dio ove priče: izrada prigodnih plakata i dizajniranje naslovnice.

A kakva bi to rođendanska proslava bila bez pjesme i plesa? Naravno, trebalo je i to odraditi! Na samom kraju druženja “odrepali” su vlastite stihove posvećene svevremenskoj ljubavi Hlapića i Gite. Tako je završio ovaj razigrani tematsko-integrirani dan pod nazivom: “Sto godina Hlapića”. (Učiteljice RN)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije