U prometnim nesrećama teško ozlijeđeni vozač mopeda i dijete

Iz Policijske uprave međimurske javljaju kako su se u ponedjeljak 14. listopada dogodile dvije prometne u nesreće u kojima su dvije osobe teško ozlijeđene.

Prva nesreća dogodila se  oko 12,35 sati između mjesta Šenkovec i Brezje na raskrižju s pristupnom cestom industrijskoj zoni u kojoj je vozačica osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka, 18-godišnjakinja iz Malog Mihaljevca, započela pretjecanje a da se prethodno nije uvjerila da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

Zbog toga je vozilom udarila u moped, čakovečkih registracijskih oznaka s kojim je upravljao 41-godišnjak iz Brezja koji je pod utjecajem alkohola u količini od 1,16 g/kg obavljao skretanje na kolnik pristupne ceste. Vozilom Zavoda za hitnu medicinu Čakovec ozlijeđeni vozač mopeda prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen pa je zadržan na liječenju.

Vozaču mopeda izdana je mjera opreza i privremeno oduzeta vozačka dozvola, a protiv vozačice osobnog automobila podnijet će se kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Druga nesreća dogodila se oko 17,30 sati u Prelogu u Ludbreškoj ulici. Dijete na biciklu je s nogostupa skrenulo na kolnik u namjeri prelaska na suprotnu stranu ceste, a da se prethodno nije uvjerilo da tu radnju može učiniti na siguran način. Zbog toga je biciklom udario u teretni automobil čakovečkih registracijskih oznaka s kojim je upravljao 46-godišnjak iz Varaždina.

Vozilom Zavoda za hitnu medicinu Prelog ozlijeđeni vozač bicikla prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen pa je zadržan na liječenju.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije