Mobilna izložba u TŠČ-u

TŠČ-ovci u svojim prostorima ugostili predstavnike tvrtke Festo

Kao jedan od mnogobrojnih korisnika njihove opreme, Tehnička škola Čakovec imala je čast ugostiti mobilnu izložbu tvrtke Festo.U školi se od 2003. godine koristi oprema za provođenje praktične nastave iz područja  pneumatskog i hidrauličkog upravljanja.

6. rujna 2013. mobilna izložba  “Expotainer 2013”  navedene tvrtke omogućila je učenicima naše škole uvid u najmodernije sustave u području automatizacije. Izložba je otvorenog tipa, tako da su, pored učenika, posjetitelji bili i privrednici koji koriste gore navedenu opremu. Festo je vodeća tvrtka u proizvodnji komponenata za primjenu automatizacije u industriji, kao i didaktičke opreme za praktično-orijentirano učenje u formalnom i neformalnom obrazovanju.

Učenicima takvi didaktički sustavi pomažu za sustavnost u stjecanju stručnih znanja i vještina o konstrukciji, sklapanju i održavanju automatskih sustava, povezivanju fizikalnih načela i njihove primjene  u rješavanju stvarnih tehničkih problema, povezivanju sadržaja stečenih u teorijskoj nastavi s realnim tehničkim problemima te ih potiču na samostalno rješavanje tehničkih problema, uz mogućnost provjere funkcionalnosti.

Korištenjem opreme koja je, na neki način, didaktički standard u nastavi učenicima se također olakšava  prilagodba tijekom studija na tehničkim fakultetima i veleučilištima. S predstavnicima tvrtke, tijekom posjeta, dogovorena je nabavka nove opreme za postojeće didaktičke sustave. (ZL)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije