Večer matematike

Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo. Vrijeme održavanja će biti 5. prosinca ove godine u 18:00 sati.

Koji je cilj Večeri matematike? Popularizacija matematike te poticaj učenika za nastavak matematičkog obrazovanja.

Kako izgleda Večer matematike? Večer matematičke nalik je sajmu. Sudionici obilaze “matematičke stanice” i odabir u aktivnosti u kojima će sudjelovati. Materijali s detaljnim uputama o aktivnostima dostupni su na svakoj stanici, a “dežurni matematičar” (profesor matematike i/ili učenik) pomoći će pri njihovoj provedbi.
 

Tko organizira Večer matematike? Sva događanja organizira Hrvatsko matematičko društvo (HMD).

Kako provesti Večer matematike 5. prosinca 2013.?

OSNOVNE ŠKOLE Nastavne listiće za radne centre za učenike od prvog do osmog razreda osnovne škole pripremit će HMD i bit će dostupni svim učiteljima koji žele Večer matematike provesti u svojoj školi. Naravno, učitelji će biti slobodni materijale prilagođavati, nadopunjavati i osmišljavati vlastite aktivnosti. Za osnovne škole preporuča se da učenici sudjeluju zajedno sa svojim roditeljima. Naime, pomoć roditelja u pojašnjavanju obrazovnih zadataka pozitivno utječe na rezultate učenika u školi. Večer matematike potiče takvu interakciju te pomaže jednima i drugima da razumiju međusobne potrebe i izazove.

SREDNJE ŠKOLE U srednjim školama nastavnici mogu organizirati radionice i/ili aktivnosti za učenike. Nastavne listiće će pripremiti HMD, a nastavnici će biti slobodni materijale prilagođavati, nadopunjavati i osmišljavati vlastite aktivnosti. U sklopu Večeri matematike za učenike srednjih škola 5. prosinca 2013. godine bit će održana sljedeća predavanja:
1. Matematika planete Zemlja 2013. PMF –MO Zagreb doc. dr. sc. Franka Miriam Brueckler
2. Predstava: Najslabija karika – matematički kviz Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Odsjek u Čakovcu dr. sc. Dubravka Glasnović Gracin i studenti učiteljskog studija
3. Matematika izvan matematike PMF –MO Zagreb dr. sc. Tomislav Šikić
4. Matematika sfere PMF –MO Zagreb dr. sc. Željka Milin Šipuš

Prijave za predavanja bit će moguće tijekom studenog na mrežnim stranicama www.matematika.hr. Mjesto događanja: PMF-MO, Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Odsjek u Čakovcu i sve zainteresirane škole.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije