Košarkaši Međimurja sutra dočekuju Cibonu

Rudar Cimper bolji od Nedelišća u pretkolu kupa Međimurja

Prvi službeni susret u ovoj sezoni odigrali su u subotu navečer domaćin Nedelišće i Rudar Cimper iz Murskog Središća. Igralo se predkolo Kupa Međimurja gdje je ždrijebom odlučeno da se sastanu Nedelišće i Rudar Cimper.

Nedelišće-Rudar Cimper 52:61 (21:13, 14:19, 7:11, 10:18)
Nedelišće: Gospočić 15, Ganzer 14, Golik 11, Šegović I. 10, Bašek 2, Đunđuš, Posavec, Posedi, Pintarić, Sudec, Šegović J. Trener:  Hajdinjak M.
Rudar Cimper: Bedi 20, Radiković 13, Dodlek 12, Sobočan D. 8, Vinko-Novak 6, Perčić 2, Brodar, Korbelj, Lesar, Antolović, Sobočan L. Trener: Damjanović B.

Nedelišće je bilo puno bolje u prvoj četvrtini koju na krilima Gospočića i Ganzera dobivaju s osam poena razlike, točnije 21:13. Igrači Rudar Cimpera bolji u drugom periodu koji dobivaju s pet poena razlike. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 35:32 u korist Nedelišća.

Odličnom obranom u drugom poluvremenu u kojem su dozvolili Nedelišću samo 17 postignutih poena, Rudar Cimper prvo preokreće rezultat u svoju korist tokom treće četvrtine, a u posljednjoj su potvrdili pobjedu rezultatom 61:52. Rudar Cimper plasirao se u četvrtfinale gdje ga očekuje još jedno gostovanje, kod Dubravčana iz Donje Dubrave. Rudar Cimper su do pobjede predvodili Marko Bedi s 20 koševa i Tomislav Radiković s 13. Kod Nedelišća najbolji Pavao Gospočić s 15 i Mario Ganzer s 14.

Čakovec uvjerljiv protiv Preloga u četvrtfinalu

Prelog-Prelog 71:95 (18:30, 14:18, 19:17, 20:30)
Prelog: Blažeka 17, Kanižaj 13, Ciglar D. 13, Blažona 10, Ciglar M. 6, Poredoš 3, Janković 3, Jelenić 3, Novosel 2, Poljak 1, Filipić, Pustić. Kanižaj A. Trener: Šarić V.
Čakovec: Kranjčec 27, Vrus 21, Drk 20, Kolovrat 11, Ranteš 7, Glumac 3, Dovečer 2, Juras 2, Momčilović 2, Valkaj.  Trener: Bošnjak M.

Parovi četvrtfinala kupa: Dubravčan-Rudar Cimper, Prelog-Čakovec, Kotoriba-Donji Kraljevec, Međimurje Globetka-Međimurje.

Četvrtfinalni susret odigrali su u Prelogu istoimeni domaćin koji se natječe u C-1 ligi i prošlogodišnji osvajač Kupa i prvak A-2 lige sjever Čakovec, koji u novu sezonu ulazi skoro pa bez pola prošlogodišnje momčadi. U sastavu nije bilo Matije Novaka, Vedrana Biševca, Luke Prprovića, Darka Tereka, Damira Ostoje i Line Pustića koji je zaigrao u dresu Preloga.

Čakovec je krenuo dobro i dobio prvu četvrtinu s 30:18. Prelog je u drugoj podigao kvalitetu obrane i pružao puno bolji otpor nego u prvoj dionici koju na kraju ipak dobiva Čakovec s četiri poena viška i na poluvrijeme odlazi s +16.

Domaćini su bili bolji u trećoj četvrtini koju dobivaju s 19:17 i malo smanjuju prednost. Čakovec u posljednjoj četvrtini nije dopustio Prelogu da im se približi već su taj period dobili s 30:20 i na kraju slavili s uvjerljivih 95:71. Čakovec je do pobjede došao na krilima Stjepana Kranjčeca koji je postigao 27 poena, 21 je dodao Vrus, a 20 Igor Drk. Kod Preloga najbolji Blažeka sa 17, Kanižaj i Ciglar su zabili po 13, a Blažona je dodao 10 koševa.

Čakovec se ovom pobjedom plasirao u polufinale kupa, a protivnik će im biti bolji iz ogleda Dubravčan-Rudar Cimper.

Međimurje u srijedu protiv Cibone

Košarkaški klub “Međimurje” Čakovec u srijedu 18. rujna organizira manifestaciju pod nazivom “Sve naše godine” povodom 50 godina organiziranog igranja košarke u Čakovcu i 41. godišnjice kluba.

Naziv manifestacije isti je nazivu knjige koju će objaviti Stjepko Sorić u kojoj će se naći slike, tekstovi, rezultati i sve ostalo vezano uz KK “Međimurje” i njegovu povijest.

Manifestacija će se održati u dvorani Graditeljske škole “GOC” a raspored je sljedeći: prvo se od 11 sati ujutro sastaju dječaci iz škole košarke Međimurja i Dubrave iz Zagreba, od 12:45 sati na rasporedu su mlađi kadeti istih klubova, od 14:30 će igrati kadeti. Između 16 i 17:45 sati na rasporedu će biti program za gledatelje, a u 18 sati slijedi poslastica za sve gledatelje, seniorska utakmica Međimurja i prvaka Hrvatske, Cibone iz Zagreba. Ulaz je besplatan.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije