U petak održana svečana sjednica uz Dane općine Donja Dubrava

Sveta Margareta zaštitnica je mještana Donje Dubrave i povodom tog blagdana Općina Donja Dubrava slavi Dane Općine. U petak 12. srpnja održana je svečana sjednica Općinskog vijeća koju je vodio predsjednik Zlatko Haramija. Svečani skup pjesmom su otvorili članovi Mješovitog crkvenog zbora župe sveta Margareta.

Gostima se prigodnim riječima obratio općinski načelnik Dražen Miser. Naglasio je kako mu je interes s timom kvalitetnih i poštenih ljudi raditi svakog trenutka na najbolji mogući način u interesu i samo u interesu razvoja Donje Dubrave i poboljšanju kvalitete života svih mještana s nastojanjima da će u rezultatima njihovoga rada uživati i nadolazeće generacije Dobravčana. Od radova izdvojio je početak gradnje staza na groblju i izgradnju niskonaponske mreže u zoni Sjever.

Pozvao je međimurskog župana Matiju Posavca da im Županija bude potpora u rješavanju administrativnih barijera. Spomenuo je i izdavanje 40. broja Dobravskih novina koje su mještani dobili besplatno u svoje domove, a izradilo ih je novo uredništvo s mladim i ambicioznim ljudima. Miser je na kraju svim mještanima čestitao 20 godina Općine i blagdan svete Margarete.

Gosti sjednice bili su međimurski župan Matija Posavec, njegov zamjenik Zoran Vidović, načelnici susjednih općina i pograničnih općina iz Mađarske. Posavec je obećao svekoliku potporu te naglasio kako Donja Dubrava ima sve konture jednog pravog europskog mjesta. – Vrijeme je da pustimo politiku  i iskoristimo sve mogućnosti i potencijale za razvoj svakog mjesta u Međimurju, poručio je Posavec. Ispred donjomeđimurskih općina i Grada Preloga odličnu suradnju istaknuo je načelnik Općine Donji Vidovec Josip Grivec.

Prema tradiciji na sjednici su uručena općinska priznanja i nagrade osnovnoškolcima koji su svih osam razreda prošli s odličnim uspjehom i imali uzorno vladanje.. Plakete su primili Mješoviti crkveni zbor župe sveta Margareta za 80 godina neprekidnog rada i Kuglački klub Dubravčan za osvojeno prvo mjesto u 3. HKL – regiji sjever i plasman u viši rang 2. HKL – sjever. Općinske zahvalnice su dobili Mijo Horvat koji više od 30 godina pomaže župnoj zajednici kao crkveni, pastoralni i ekonomski vijećnik, Marija Štefić za dugogodišnji humanitarni rad u Crvenom križu, Josip Kanižaj za aktivan rad u Udruzi umirovljenika i Marija Hunjadi, kantorica i orguljašica koja već 20 godina uspješno vodi i crkveni zbor.

Nagrađeni učenici su Viktor Horvat, Eva Lisjak, Sabina Golubić, Dominik Haramija i Marin Jakupak. U ime nagrađenih zahvalio se župnik vlč. Mirko Pilaj.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije