Toplinski val se nastavlja: Danas ponegdje i više od 35 stupnjeva!

Danas će posvuda biti sunčano te vruće i vrlo vruće, a maksimalne temperature danas će se penjati i do 35 Celzijevih stupnjeva. Iz Hrvatskog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju da u unutrašnjosti ponegdje može biti i pokoji stupanj više. Već jutros u 9 sati u međimurskom glavnom gradu Čakovcu izmjereno je 27 stupnjeva.

Sredinom dana i poslijepodne u našim krajevima mjestimice može biti umjerenog razvoja oblaka uz vrlo malu mogućnost za poneki pljusak. Naša je preporuka: čuvajte se i pazite! Izbjegavajte izlazak u najtoplijem dijelu dana, izbjegavajte naporan fizički rad, pijte redovito i dovoljno tekućine, nosite laganu, široku, svijetlu odjeću od prirodnih materijala te ako izlazite obavezno stavite šešir širokog oboda ili kapu te sunčane naočale.

Nakon poprilično duge zime i nestabilnog vremena naglo su “nas” zaskočile visoke temperature. Toplinski val i dalje je pred nama pa temperature zraka neće padati ni idućih dana. Lagano osvježenje i kišu možemo očekivati tek početkom idućeg tjedna.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije