Zelena martinska čistka u OŠ Sveti Martin na Muri

U čistom okolišu sretna djeca!Na Dan Europe,  9. svibnja OŠ Sveti Martin na Muri organizirala je u suradnji s Općinom sveti Martin na Muri,  Upravnim odjelom za zaštitu okoliša  i komunalnog gospodarstva Međimurske županije i Ministarstvom unutarnjih poslova Međimurske županije ekološku akciju čišćenja okoliša škole i glavnog trga pod nazivom Zelena martinska čistka.

Od ranog jutra na cesti su se mogli vidjeti učenici kako hodaju prema školi s metlama, “krampecima”, vrećama za smeće, zaštitnim rukavicama, manjim lopatama… Dalo se zaključiti da će se nešto raditi. Do podneva su učenici imali nastavu, a zatim su sa svojim razrednicima krenuli prema već unaprijed dogovorenom rasporedu na teren  raditi ono za što je bio zadužen njihov razred.

Kupilo se smeće, granje, čistila atletska staza, staza za skok u dalj, ravnala dovezena zemlja i sijala trava, čistio Trg sv. Martina. Bilo je impresivno vidjeti kako svi učenici i učitelji sudjeluju zdušno u akciji, a pridružile su nam se i predstavnice Međimurske županije i Ministarstava  unutarnjih poslova Međimurske županije jer je ova akcija ujedno i drugi dio projekta Zdrav za pet u kojem sudjeluje naša škola. Iako je vani bilo prilično vruće, djeca i učitelji  su s radošću čistili okoliš jer djeca vole raditi i boraviti u čistom okolišu škole.

Akcija je završila u pola dva sata na način da su djeca načinila  svojim tijelima slovo E i U, kraticu Europske unije u koju i mi uskoro ulazimo, gdje ćemo se priključiti velikoj europskoj ekološkoj obitelji kao već uhodani ekološki aktivisti. (Ana Špoljarić)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije