U muzeju antičkog stakla u Zadru otvorena izložba Mihaela Štebiha

Izložbu Mihaela Štebiha otvorio je poznati književnik i slikar Tomislav Marijan Bilosnić, koji je i autor uvodnog teksta u luksuznom katalogu ove izložbe.

U sklopu niza programa i događanja upriličenih povodom proslave četvrte obljetnice zadarskog Muzeja antičkog stakla, u izložbenoj dvorani Muzeja, na završnoj večeri 6. svibnja 2013. godine, otvorena je izložba Ledena misao oblikovana u vatri Mihaela Štebiha.

Riječ je o nesvakidašnjim skulpturama rađenim u kristalnome staklu kao kiparskom materijalu koji je Štebihovu likovnu poetiku učinio poznatom u domovini i inozemstvu.

Inače, ovaj poznati umjetnik iz Čakovca ogledao se i u tehnici suhog pastela, glini, terakoti, gipsu, bronci, drvu, ali i tehnikama zidnoga slikarstva (fresco i mozaik) na svojim studijskim putovanjima po zemljama Europe, Arapskog poluotoka i Sjeverne Amerike.

Izložbu Mihaela Štebiha otvorio je poznati književnik i slikar Tomislav Marijan Bilosnić, koji je i autor uvodnog teksta u luksuznom katalogu ove izložbe. Na otvorenju izložbe govorio je i dr. sc. Ivo Fadić, ravnatelj Muzeja antičkoga stakla, a uzvanike su pozdravili i Zvonimir Vrančić, gradonačelnik Grada Zadra, kao i Eva Brunović u ime osnivača MAS-a, Ministarstva kulture RH.  

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije