SVEUČILIŠTE U ZADRU

UPIŠI STUDIJ U ZADRU Prilika za nezaboravno studijsko iskustvo u jednom od najljepših mediteranskih gradova

Studiranje na modernom, integriranom sveučilištu, dijelu jedne od europskih alijansi sveučilišta, pritom na sveučilištu s najdužom tradicijom visokoškolskog obrazovanja u ovom dijelu Europe (još od 1396.), ali i s najljepšim pogledom s prozora – sve je to moguće na Sveučilištu u Zadru. I ove godine Sveučilište u Zadru prima nove studente koji će doživjeti nezaboravno iskustvo studiranja i života u gradu okruženom s više nacionalnih parkova i parkova prirode, s bogatom kulturnom baštinom te u dinamičnom mjestu okupljanja mladih s različitim kulturnim, sportskim i zabavnim sadržajima.

Sveučilište u Zadru pruža mogućnosti studiranja na 27 odjela na prijediplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini. To su odjeli za anglistiku, arheologiju, ekologiju, agronomiju i akvakulturu, ekonomiju, etnologiju i antropologiju, filozofiju, francuske i frankofonske studije, geografiju, germanistiku, hispanistiku i iberske studije, informacijske znanosti, izobrazbu učitelja i odgojitelja, klasičnu filologiju, kroatistiku, lingvistiku, pedagogiju, povijest, povijest umjetnosti, psihologiju, rusistiku, sociologiju, talijanistiku, turizam i komunikacijske znanosti te zdravstvene studije, Pomorski odjel i Teološko-katehetski odjel u Zadru te Odjel za nastavničke studije u Gospiću.


Uz dio jednopredmetnih studija, brojni studiji upisuju se kao dvopredmetni, što znači da se uz redovan broj sati i ECTS bodova dobivaju dvije komplementarne ili različite kompetencije. Pritom se posebno ističe mogućnost studiranja dvaju stranih jezika, ili odabranog stranog jezika s nekim od drugih dvopredmetnih studija, npr. geografijom, poviješću, arheologijom, pedagogijom itd. Različite kompetencije stječu se kroz veliki broj izbornih predmeta.


Posebne mogućnosti za stjecanje kompetencija i upoznavanje studenata u međunarodnom okruženju nudi Erasmus program razmjene s nizom sveučilišta u EU i izvan nje, te alijansa EU-CONEXUS, u kojoj je zajedno sa Sveučilištem u Zadru još osam europskih sveučilišta iz Francuske, Španjolske, Njemačke, Grčke, Rumunjske, Litve, Irske i Cipra. Studenti također mogu koristiti program mobilnosti Erasmus+ te dio studija provesti na istim i sličnim studijima diljem Europe.


Na Sveučilištu u Zadru studira se u malim skupinama, a tijekom studija studenti su uključeni u različite znanstvene i stručne projekte. Međutim, redovno ili izvanredno studiranje nisu jedini načini obrazovanja. Tijekom studiranja ili izvan njega, moguće je pohađati tečajeve za pomorce, seminare za turističkog vodiča, program za stjecanje nastavničkih kompetencija te cjeloživotno učenje stranih jezika.


Svake godine Sveučilište nastoji osigurati nove sadržaje koji omogućuju lakši boravak ili studiranje u Zadru. Prije dvije godine otvoren je novi studentski dom, u kojemu je smještaj moguć za oko 400 studenata, čime je povećan kapacitet u odnosu na dosadašnji koji je bio raspoloživ u starom studentskom domu s oko 200 kreveta. U sljedećoj akademskoj godini Sveučilište u Zadru subvencionirat će privatni smještaj za 100 studenata u iznosu od 100 eura mjesečno.


Posebna pažnja posvećuje se studentima s poteškoćama, kojima je prilagođeno izvođenje nastave i pristupačnost objektima, kao i studentima slabijega socioekonomskog statusa, kroz subvencionirani smještaj ili stipendije i jednokratne potpore. Uspješnim studentima osiguravaju se uvjeti za daljnji razvoj njihovih talenata.

Detalji na letku: Studiji koji se izvode na Sveučilištu u Zadru

Sveučilište u Zadru poziva sve zainteresirane da postanu dio ove prestižne akademske zajednice i dožive nezaboravno iskustvo studiranja i života u jednom od najljepših mediteranskih gradova. Pridružite nam se i otkrijte sve prednosti koje nudi visokoškolska ustanova s najstarijom sveučilišnom tradicijom u Hrvatskoj te s nezaboravnim pogledom na more i otoke.

Detaljne informacije o upisima pročitajte OVDJE

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije