INTERVJU: Bruno Mičetić, gitarist rock grupe Keops

Nedavno je riječka rock grupa Keops gostovala u Čakovcu u klubu Podroom. Riječ je o bendu koji nakon poduljeg djelovanja (u neizmijenjenom sastavu od 1998. godine) u izdanju Croatia Recordsa objavili su svoj album prvijenac.

Osim tipičnih ljubavnih tema, prvi album ovih rockera sadrži i neke kompleksnije, originalnije trenutke koji ulijevaju nadu da budućnost nosi nešto zrelije i što ih može sasvim opravdano svrstati u “nasljednike” rock velikana poput Prljavog kazališta, Atomskog skloništa..

Tome u prilog ide činjenica da su u prvom tjednu prodaje svog prvijenca dospjeli ste na 4. mjesto službene liste prodaje albuma. Razgovarali smo s njihovim gitaristom, Brunom Mičetićem.

eMedjimurje.hr:  Je li vam to bilo prvo gostovanje benda Keops u Čakovcu?

Bruno: Da,prvi put gostujemo u ovome gradu iako imamo puno fanova iz Međimurja koji su studenti ili su nekad studirali u Rijeci pa su često dolazili na naše koncerte i postavljali pitanje “kada ćemo doći u Međimurje” tako da smo jedva čekali da zasviramo pred publikom u tom lijepom kraju!

eMedjimurje.hr:  Kako vam se sviđa grad Čakovec?

Bruno: U ono malo vremena koliko smo uspjeli prošetati gradom i pogledati ga, moram priznati da sam dobio lijep dojam. Malen fin i kulturan gradić! Izrazito čist, podsjeća me na gradiće u Austriji budući sam u Klagenfurtu studirao na Jazz konzervatoriju.

eMedjimurje.hr: Gostovali ste u klubu Podroom. Kakva je bila reakcija publike na vaše pjesme?

Bruno: Reakcija je bila dobra, oni koji nas poznaju uživali su, a oni koji su nas tek upoznali dali su nam samo pozitivne kritike. Iskreno, to je jedan od boljih klubova u kojima smo svirali u Hrvatskoj. I raduje nas svaki ponovni poziv tamo.

eMedjimurje.hr: Vaš posljednji singl “Od kada je otišla” na radio postajama je postigao veliki uspijeh, visoko 11. mjesto na IHG top 40 ispred mnogih “poznatijih” imena?

Bruno: Iskreno, svi su naši dopsadašnji singlovi bili super prihvaćeni na radio postajama zbog čega smo kao bend koji iza sebe ima tek jedan album, jako zadovoljni i sretni. “Od kada je otišla” je singl za koji smo odlučili snimiti video spot da produžimo trajanje naše prvog albuma i dogodilo se da su reakcije na pjesmu bile stvarno odlične. Primjerice, na radio postaji Studio M bili smo Hit dana, tjedna pa i mjeseca mislim.

eMedjimurje.hr: Ljudi  vas koliko smo uspjeli primjetiti dosta uspoređuju sa Općom Opasnosti?

Bruno: Mnogi nas uspoređuju s njima zbog tog  hard rock stila, premda mislim da mi imamo svoj put i svoj način izražavanja. Ali to je taj sound i izričaj koji mi gajimo već godinama.

eMedjimurje.hr: Keops, postoji već duže vrijeme kako to da je album izašao tek prošle godine?

Bruno: Pa mi smo imali dosta svirki cijelo vrijeme i paralelno s time radili smo svoje pjesme, ali jednostavno u danom trenutko moraš reći ili svirke ili karijera to je ono što se mora prelomiti kod svakog izvođača – ili ćeš bit cover bend ili autorski bend. Mi smo se odlučili za ovo drugo, teže ali slađe!


eMedjimurje.hr: Kakav je osjećaj kada ljudi pjevaju tvoje pjesme znaju tekstove, dobro reagiraju na njih?

Bruno: Najbolji na svijetu! To je jedino pravo priznanje, veće od bilo koje nagrade.

eMedjimurje.hr: Kad smo kod nagrade, ove godine nominirani ste za nagradu Porin. Jeste li očekivali koju nominaciju budući ste bili predloženi za više njih?

Bruno: Iako nas je naš diskograf predložio u najmanje pet kategorija,to se nije dogodilo. Očekivali smo najmanje za debitanta godine jer smo se stvarno naradili u protekle dvije godine (4 video broja, uspjesi na top ljestvicama, finale izbora bendova za predgrupu Guns’n’Roses, gostovanja u tv emisijama itd…) na kraju je to sve rezultiralo albumom! Ne znam što bi se još trebalo dogoditi za Porin, ali eto što je tu je, mi idemo dalje. Bit ćemo uporni i dosljedni svom zvuku.

eMedjimurje.hr: Vjerujemo da će biti prilike u budućnosti i za taj kipić.

Bruno: Vidjet ćemo što budućnost donosi,mi se time ne zamaramo! Činjenica je ta da je rock put uvijek teži, doslovno u rov i kopaj, probijaj dok ne pukne! A opet to je tako kod nas u svemu uvijek ti nagrade i priznanja  dolaze kad ti više nisu potrebne. Osobno misli da se trebaju davati da ti budu poticaj za daljni rad.

eMedjimurje.hr: Kakvi su vam daljni planovi?

Bruno: Trenutno radimo na pjesmama za svoj novi album, ne žurimo se nigdje jer stvarno ne bi htio pogriješiti u nekom koraku na putu. U svibnju ulazimo u studio i snimamo demo snimke, ljeto će nadam se biti radno prema nekim naznakama koje sada imamo, a sa singlovima i novim izdanja ćemo krenuti ili u lipnju ili na jesen!

eMedjimurje.hr: Kada ponovo planirate doći u Međimurje?

Bruno: Nadamo se da ćemo na zimu ponovno gostovati kod vas, stvarno nas veseli doći svirati na neko takvo mjesto gdje je sound i bina vrhunska, a ekipa kao što sam već rekao odlična!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije