HRAST ne želi sudjelovati u političkoj trgovini

HRAST ne želi sudjelovati u političkoj trgovini

Međimurska podružnica HRAST-a donijela je odluku o izlasku na predstojeće lokalne izbore na principu direktne demokracije putem predizbora. Tim povodom danas su u čakovečkom Caffe baru Arcus na konferenciji za novinare govorili mr. sc. Hrvoje Šlezak, predsjednik međimurske podružnice Hrasta, Đurđica Katanec, članica Vijeća međimurske podružnice Hrasta i Robert Katanec, zamjenik predsjednika međimurske podružnice Hrasta.

– U međuvremenu nije nedostajalo poziva na “suradnju” na principima potrošenog modela partijsko-stranačkih dogovaranja, kako od pojedinih stranaka, tako i nezavisnih listi. HRAST, međutim, ne može pristati na dosadašnji način političkih dogovora i političku trgovinu čelnim mjestima u tijelima vlasti – priopćili su iz Hrasta.

Kao nova politička opcija, HRAST je nastao na ideji predizbora, koju smo kao novi demokratski standard u političkoj praksi na ovim prostorima uspješno uveli na prošlim parlamentarnim izborima.

– I na ovim lokalnim izborima ne odustajemo od svoje misije; a to je – u svakoj lokalnoj sredini potaknuti i omogućiti “ljudima iz naroda” da se ohrabre biti izabrani i preuzeti odgovornost za razvoj svoje lokalne jedinice. Stoga HRAST nikakvim “političkim dogovorima” i “političkom trgovinom” neće utvrđivati svoje kandidate. Nositelje liste kao i mjesta kandidata na njima u HRASTU i za HRAST utvrđuje biračko tijelo pojedine jedinice lokalne samouprave putem PREDIZBORA, u kojima HRAST provjerava njihovu vjerodostojnost i pruža im podršku. Time HRAST nudi mogućnost da se glasa za ljude iz naroda i za narod, za dobrobit običnog malog čovjeka u Međimurju, a ne za neku političku opciju koja želi vlast ili interesnu skupinu koja se skriva iza tzv. Nezavisne liste – mišljenja su iz Hrasta.

– Pozivamo stoga sve podupiratelje i simpatizere HRASTA da se aktivno uključe u predizbore, da se kandidiraju na predizborima te da daju svoj glas osobama koje će ih istinski zastupati u tijelima lokalnih vlasti. Predizborima za kandidiranje i glasovanje može se pristupiti putem web aplikacije na mrežnim stranicama HRAST-a na adresi http://www.h-rast.hr/predizbori/ – pozvao je Šlezak.

Unatoč primamljivim ponudama i obećanjima, te objektivno prihvatljivoj političkoj pragmatici, HRAST čak i po cijenu slabijeg izbornog rezultata želi ostati dosljedan, očuvati vjerodostojnost i pokazati da je ovakav nov pristup politici moguć. Uostalom, HRAST je upravo i nastao kao NOVA politička opcija, koja nudi NOVE ljude u politici koji će služiti onima koji ih biraju.

– Brojnost svakodnevnih poziva i političkih ponuda na tzv. ad hoc koalicije za jednokratne potrebe, ukazuje da su pojedine stranke prepoznale HRAST kao relevantan politički čimbenik u Međimurskoj županiji. Sigurni smo da će i birači na predstojećim lokalnim izborima prepoznati HRAST kao svoju novu političku opciju koja unosi dah zdrave promjene u međimursku političku zbilju – poručuju iz Hrasta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije