U Domu kulture u Prelogu filmovi se prikazuju preko laptopa

U Domu kulture u Prelogu filmovi se prikazuju preko laptopa

Crni oblaci nadvili su se nad kinoprikazivačku djelatnost u čakovečkom Centru za kulturu i u preloškom Domu kulture. Broj posjetitelja je manji nego ikad, a jedan od glavnih razloga je loša opremljenost. U Domu kulture u Prelogu neke filmove prikazuju čak i preko običnog prijenosnog računala! O kvaliteti je stoga bespredmetno govoriti.

– U prosjeku nam na filmske predstave dolazi od 10 do 15 posjetitelja. Kad se prikazuju najveći filmski hitovi imamo od 80 do 200 posjetitelja, a rekord nam je nedavno bio film “Svećenikova djeca” Vinka Brešana, za koji smo prodali dvjestotinjak ulaznica – kaže Ivan Gradečak iz Doma kulture. Problem je, dodaje, to što kino nije digitalizirano i što je riječ o maloj dvorani, pa filmski hitovi dolaze s debelim zakašnjenjem.

Dok u kinodvoranama poput Cinestara u Zagrebu posjetitelji gledaju nagrađivanog Lincolna ili Arga, u Domu kulture u Prelogu istovremeno se gleda slabo poznata drama “Vrata” koju je režirao mađarski redatelj Istvan Szabo. Na prste se često mogu prebrojati i posjetitelja filmskih predstava u čakovečkom Centru za kulturu.

Marina Oskoruš kazala je na konferenciji za novinare da je digitalizacija i modernizacija dvorane nužna. Cijena je oko 600.000 kuna, a pomoć se očekuje od Hrvatskog audiovizualnog centra, koji je raspisao natječaj na koji se javio i CZK, te od Grada Čakovca. Kako je istaknula, prosječna posjećenost filmova u veljači bila je – desetak gledatelja!

Za grad koji obilježava cijelo stoljeće filmsko-prikazivačke djelatnosti, to je katastofalan podatak. Velik dio publike Čakovcu je oteo Varažin koji je u trgovačkom centru Lumini dobio moderno digitalizirano kino u kojem se mogu prikazivati i 3D filmovi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije