Petači OŠ Sveti Martin na Muri pomogli napuštenim životinjama

Petači OŠ Sveti Martin na Muri pomogli napuštenim životinjama

Učenici 5. razreda OŠ Sveti Martin na Muri i njihova razrednica Petra Novinščak odazvali su se pozivu Azila za napuštene životinja iz Čakovca i Udruge Prijetelji životinja kako bi pomogli životinjama u hladnim zimskim danima.

Cilj njihova razrednog projekta bio je skupljanje starih pokrivača, deka i ručnika kojima će se životinje utopliti  te hrane za pse i mačke kao mala pomoć azilu koji brine za preko 230 napuštenih životinja.

Učenici, koji su i sami vlasnici kućnih ljubimaca, rado su prihvatili ideju,  brzo se organizirali i prikupili puno potrebnih predmeta i hrane. U četvrtak 21. Veljače na Dan zaštite životinja, posjetili su  Azil za napuštene životinje u Čakovcu i odvezli im sakupljene stvari.

Da bi što više učenika moglo osobno predati donaciju, pomogli su im roditelji (Bratjanščak, Vnuk, Rešetar, Nađ) koji su i ovaj put pokazali da su uvijek spremni za suradnju. Ovaj projekt potaknuo je učenike na humanitarno djelovanje, na potrebu pomaganja onima koji si sami ne mogu pomoći, na razmišljanje o potrebi brige za životinje i što se događa kada ta briga izostane.

Učenici 5. razreda poručuju nam da i mi možemo pomoći donacijama hrane i pokrivača za životinje, možemo neku životinju udomiti i  pružiti joj ljubav, možemo postati kum nekoj životinji i na taj način skrbiti o njoj.

Azil za životinje naći ćete iza Čateksa kod carinskog odvojka u Čakovcu ili na internetu. U ime razrednice i škole zahvaljuju svim roditeljima i učenicima koji su pridonijeli ovoj akciji.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije