Do kraja veljače predajte zahtjeve za dječji doplatak

Svi korisnici doplatka za djecu koji su to pravo ostvarili u 2012. godini trebaju do kraja mjeseca veljače zahtjev obnoviti kako bi bez prekida nastavili ostvarivati to pravo od 1. ožujka ove godine. 

Pravo na doplatak za djecu ostvaruje se podnošenjem zahtjeva za svaku godinu, pa će svi koji zahtjeve ne podnesu na vrijeme, pravo početi ostvarivati od dana podnošenja zahtjeva. Uz zahtjev se podnosi i odgovarajuća dokumentacija.

Dječji doplatak ima pravo dobivati korisnik ako mu ukupni dohodak, ostvaren u prethodnoj kalendarskoj godini, po članu kućanstva mjesečno ne prelazi 50 posto proračunske osnovice, odnosno 1.663 kune. Zahtjev je potrebno podnijeti područnoj službi HZMO-a prema mjestu prebivališta, a mogu se poslati i poštom.

U skladu s cenzusnim grupama određene su svote doplatka za djecu i to:

– ako ukupni dohodak po članu kućanstva korisnika mjesečno ne prelazi 543,14 kn, doplatak se određuje u svoti od 299,34 kn
– ako ukupni dohodak po članu kućanstva korisnika mjesečno prelazi 543,14 kn, a ne prelazi 1119,53 kn, doplatak se određuje u svoti od 249,45 kn
– ako ukupni dohodak po članu kućanstva korisnika mjesečno prelazi 1119,53 kn, a ne prelazi 1663,00 kn, doplatak se određuje u svoti od 199,56 kn.
 – za korisnike koji pravo ostvaruju prema članku 34. Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, svota doplatka iznosi 374,18 kn
– za korisnike koji ostvaruju pravo prema članku 22. Zakona o doplatku za djecu (za djecu s težim oštećenjem zdravlja) svota doplatka iznosi 831,50 kn.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije