Ferrari skuplji od 3 milijuna kuna prodan u Hrvatskoj

Najava novih trošarina prema kojima će manji zagađivači ponešto pojeftiniti, a veći i znatnije poskupjeti, dodatno je smanjila ionako lošu prodaju novih automobila u Hrvatskoj. U studenome je prema podacima agencije Promocija plus – registriran samo 1631 novi automobil, što je za 1403 primjerka manje nego u studenom lani. U prvih 11 mjeseci ukupno je registrirano 30.029 automobila što je 8956 ili 22,9 posto manje nego lani.

I dok su neki odgodili kupnju jer se nadaju da će automobil koji žele pojeftiniti, u studenome je registriran prvi ovogodišnji Ferrari. I to kakav! Posebna serija Ferrarija GTB 599 Fiorano F1 Alonso stvorena je kao posveta 60. godišnjici Ferrarija u formuli 1 i inspirirana prošlogodišnjim F1 bolidom španjolskog pilota.

Izrađen je u samo 40 primjeraka. Kupac, prema našim izvorima bivši osječki poduzetnik i najveći kolekcionar automobila u Hrvatskoj Branko Ostović, sigurno nije dvojio da će skupocjeni Ferrari, koji je i veliki zagađivač, sigurno poskupjeti nakon uvođenja novih trošarina.

Cijena posebne serije nije poznata, a “obična” verzija GTB 599 F1 stoji 3,1 milijun kuna. Pokreće ga 6-litreni V12 motor sa 612 konjskih snaga s kojim do stotke dolazi za 3,7 sekundi, maksimalno juri 330 km/h i ispušta 490 g/km CO2.

Branko Ostović u svojoj kolekciji ima zaista posebne automobile. U osječkoj su garaži Alfa 8C i 8C Spider, Rolls-Royce Phantom, Jaguari XJ i XKR, Maserati Quattroporte, Ferrari 612 Scaglietti, Ferrari F430 Scuderia, Ferrari Testarossa…

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije