U studiju “Dvije lije” završen još jedan vrijedan filmski projekt

Riječ je o DVD video izdanju pod imenom “Međimurje – Cvjetnjak Hrvatske”. Dvojezično DVD izdanje već je u prodaji, a krasi ga bogatstvo sadržaja kojeg čini nekoliko atraktivnih filmova – “Dobrodošli u Međimurje”, “Dravom zlato plovi”, “Rudarske priče”, slideshow starih razglednica Međimurja, rijetki filmski snimci Međimurja iz prošlog stoljeća te, kao poseban dodatak, promidžbeno – turistički film “Spa & sport resort Sveti Martin”.

Projekt  je realizirala mala ali uigrana ekipa iz “Dvije lije” predvođena redateljem, scenaristom i montažerom Robertom Lisjakom, snimateljima Jožom Behounekom i Kristijanom Gudlinom te Darkom Novinićem koji je bio zadužen za postprodukciju. “Međimurje – Cvjetnjak Hrvatske” svojevrstan je nastavak DVD video izdanja “Čakovec – Grad Zrinskih” koji su objavili prije dvije godine.

– I ovoga smo puta, na dramaturški i stilski sličan način poput filma o Čakovcu, pokušali naše Međimurje prikazati u najljepšem svjetlu i zato smo osmislili cijeli projekt prvenstveno kao vizualnu filmsku impresiju našega zavičaja. Ujedno smo nastojali prikazati i atraktivna turistička, kulturna i sportska događanja u našem  kraju, povijesne znamenitosti, zanate i običaje koji odumiru, kao i rijetke stare filmske snimke i razglednice Međimurja te ih na taj način sačuvati od zaborava. Naravno, kroz sve filmove provlači se i prekrasna međimurska glazba…” – riječi su autora Roberta Lisjaka.

Projekt Međimurje – Cvjetnjak Hrvatske” nastao je u samostalnoj produkciji studija “Dvije lije”, čiji su filmovi višestruko nagrađivani na Međunarodnom  festivalu turističkog filma u Splitu, uz pomoć Međimurske županije, međimurskih gradova i općina te mnogobrojnih sponzora. Više o projektu možete saznati klikom ovdje.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije