Obroci za poplavljene stradalnike u Pušćinama

Kako bi se pomoglo stradalima u nedavnoj poplavi koja je zadesila 115 obiteljskih kuća, gospodarskih zgrada i proizvodno-poslovnih objekata, Općina Nedelišće je u suradnji s udrugama građana počela s organiziranjem pripreme toplih obroka. Naime, mnogi od njih zbog nastalih šteta još uvijek nisu u mogućnosti sami spremati obrok.

Općina osigurava namirnice za 400 obroka, prije svega za poplavljene stradalnike te za sve koji još pomažu u čišćenju i uređenju poplavljenih domova, objavljeno je na službenim web stranicama Općine Nedelišće. U prostorima Nogometnog kluba Pušćine u subotu su tako ručak pripremali članovi lovačkih društava iz Nedelišća i Macinca.

U nedjelju su pileći perket s tjesteninom, uz koji su poslužene i salata te kruh, pripremali Nikola Pintarić i Marija Pintarić, a pomagali su im Biserka Borko, Nada Puklavec, Tanja Špicar i Danica Ceilinger. Stradali Pušćinčari hranu mogu preuzeti i ponijeti sa sobom, a mogu objedovati u objektu nogometnog kluba gdje su pripremljeni stolovi i sav potreban pribor.

U obilasku stradalih u namjeri pružanja pomoći svakodnevno su općinski načelnik Mladen Horvat, načelnik Stožera zaštite i spašavanja Općine Nedelišće Darko Dania, zapovjednik općinske Civilne zaštite Franjo Logožar te predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Pušćine Damir Posavec. Uz svu ostalu pomoć stradalima Općina Nedelišće na ovaj je način željela barem malo olakšati tešku situaciju svima kojima je iznenadni veliki vodeni val onemogućio normalni život.

Sami i uz pomoć pojedinih stručnih službi te rodbine već nekoliko dana rade na čišćenju domova i drugih objekata i koliko-tolikoj sanaciji štete. Normalizaciju života otežava hladno vrijeme i zima koja je pred vratima jer za isušivanje zidova od vlage makar uz pomoć posebnih uređaja trebali bi tjedni lijepog i suhog vremena. Pri završetku je i utvrđivanje štete te će se idućih dana znati kolika je približna materijalna šteta.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije