Prelogu 700 tisuća kuna za infrastrukturu u zonama

Grad Prelog kao razvojno gospodarsko središte za područje donjeg dijela Međimurja, sukladno Prostornom planu uređenja Grada Preloga te strateškom opredjeljenju Grada da se poduzetničke aktivnosti odvijaju u posebno uređenim prostorima tj. u gospodarskim zonama, a zahvaljujući intenzivnoj gospodarskoj aktivnosti na području Grada Preloga, te velikom broju poduzetnika pristupio je stvaranju uvjeta za uređenje prostora za poduzetničke i gospodarske aktivnosti.

Ministarstvo poduzetništva i obrta raspisalo je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za projekt “Poduzetnička zona” za 2012. godinu. Cilj projekta je zadovoljavanje potreba poduzetnika za uređenim građevinskim zemljištem, privlačenje investicija i stvaranje mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta te poticanje poduzetništva kao pokretača snage lokalnog i regionalnog održivog gospodarskog razvoja.

U cilju stvaranja svih potrebnih preduvjeta za provođenje gospodarskih aktivnosti u zonama, Grad Prelog prijavio je projekt za uređenje infrastrukture u poduzetničkim zonama na području Grada Preloga. Na temelju prijave i dostavljene dokumentacije Ministarstvo je Gradu Prelogu dodijelilo namjenska i bespovratna sredstva u iznosu od 700 tisuća kuna koja će se utrošiti za uređenje infrastrukture u gospodarskim zonama.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije