FOTO: Za sav promet otvorena državna cesta Čakovec – Varaždin

Osvježeno informacijama 6.11. u 00:36 sati:

U srijedu 7. studenog u 00,30 sati za sav promet otvorena je državna cesta D-3, Čakovec – Varaždin.

U utorak 6. studenog u 19.40 sati privremeno je bila zatvorena državna cesta D-3 na relaciji rotor Nedelišće do Gornjeg Kuršanca.

Stanje na cestama možete aktualno pratiti klikom ovdje.



U Pušćinama je poplavljeno 20-ak kuća, te katolička i baptistička crkva, nogometno igralište, i vatrogasni dom. Više od pedeset mještana i vatrogasaca postavljanjem zečjih nasipa pokušavaju zaustaviti prodiranje vode u dijelove naselja okrenute dravskoj strani.

Poplavljeno je cijelo područje od Pušćina prema nasipu.

Mještani Pušćina čije je domove zahvatila voda nakon prelijevanja preko nasipa, evakuiraju se iz domova. Kazao je to načelnik Općine Nedelišće Mladen Horvat za eVaraždin.hr.

Pušćine oko 19 sati

– Evakuirano je 20 obitelji iz njihovih kuća, nadamo se da neće biti potrebne daljnje intervencije. Voda je brzo došla do kuća. Digli smo sve radno sposobne mještane i vatrogasce na noge. Navozimo vreće s pijeskom i pokušavamo spasiti što se spasiti može u tim kućanstvima – rekao je načelnik.

Cesta iz Varaždina prema Čakovcu je zatvorena kod Gornjeg Kuršanca, vozila se usmjeravaju kroz Kuršanec. HAK obavještava sve sudionike u prometu zbog povećanog vodostaja rijeka zatvorena državna cesta: D208 Čakovec – Trnovec.

Drava s varaždinske strane

Zbog prelijevanja i puknuća nasipa, postoji opasnost da voda dođe do kuća u Pušćinama u dijelu naselja prema Gornjem Hrašćanu. Mole se građani da, kako bi sačuvali imovinu, stvari presele na gornje katove kuća te da budu na oprezu.

>>> FOTOGRAFIJE IZ ZRAKA: Poplavljeno područje uz rijeku Dravu

>>> OPSADNO STANJE: Velika fotogalerija uz cestu Pušćine – Gornji Hrašćan

>>> FOTO: Izvanredno stanje obrane od poplava na rijeci Dravi

Ekipe su na terenu, grade se nasipi, no postoji mogućnost da voda ipak dođe do prvih kuća. Vodeni val se kod Pušćina očekuje oko 17:00 sati.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije