A-2 košarkaška liga sjever: Međimurje slavilo u Vrbovcu

Mlada momčad Međimurja nastavlja s dobrim igrama. Pobijedili su jaku momčad Petra Zrinskog iz Vrbovca na njihovom terenu. Čakovec je slavio s 14 pogodaka razlike kod dobrog Bjelovara. Rudar Cimper još je jednom poražen, bolji je bio Radnik iz Križevaca. Derbi kola igran je u Virju gdje je domaći Podravac dočekao susjede, Mladost iz Đurđevca.

Mladost je pobjedila, a domaće je košarkaše ostavila na samo 49 postignutih koševa. Zagorski derbi igran u Ivancu između Ivančice i Vindije iz Varaždina, pripao je gostima koji su slavili s 2 poena razlike. Grafičar je razbio Koprivnicu sa čak 71 koševa razlike.

PETAR ZRINSKI – MEĐIMURJE 79-90 (17-19; 14-23; 25-21; 23-27)

Međimurje: Novak 25, Jambrović 23, Miko 11, Vrus 11, Gašparić 9, Pađan 4, Kapelari 4, Lončarić 3.

Međimurje je na izuzetno teškom gostovanju, gdje je domaćin u nekim trenucima igrao jako grubo, odnijelo pobjedu. Nakon izjednačene prve četvrtine koju Međimurje dobiva sa dva poena razlike, uslijedila je još bolja igra u drugom periodu. Odlična obrana dopustila je domaćoj momčadi samo 14 postignutih koševa, a četvrtinu dobivaju naši košarkaši s 9 poena razlike što bi značilo da su imali +11 na poluvremenu.

Grubi domaćini uspjeli su u trećoj četvrtini smanjiti prednost na 7 koševa razlike, ali nije to smelo igrače trenera Roka Sorića u posljednjoj četvrtini koju su dobili sa 4 poena razlike za zasluženu pobjedu od 11 koševa viška. Najbolji u redovima međimurja, razigravač Mario Novak-Marek s 25 koševa i mladi Jambrović koji nastavlja s odličnim partijama, a ovog puta zaustavio se na 23 koša.

BJELOVAR – ČAKOVEC 80-94

Čakovec i Bjelovar zamjenili su domaćinstvo pa je Čakovec tako nakon prošlotjednog poraza na gostovanju u Virju opet gostovao. Bjelovar je izuzetno neugodna momčad, pojačana sa par igrača iz Zagreba, igraju brzo i puno šutiraju i uvijek su opasni ako im krene. Imao je Čakovec malih problema, ali su ih ipak uspijeli zaustaviti.

Bjelovar zabija 90 poena po utakmici, ali i prima čak 93, što znači da imaju drugu najgoru obranu lige poslije Koprivnice. Zaustavili su ih igrači Čakovca na 80 postignutih koševa, a zabili su jedan više nego Bjelovar prima u prosjeku, znači 94 za uvjerljivih +14 na kraju. Spomenimo da Čakovec u sljedećem kolu igra novi derbi, gostuju kod neporažene Mladosti iz Đurđevca, a ukoliko izgube to bi ih moglo dosta udaljiti od prvog mjesta.

RUDAR CIMPER – RADNIK 60-69 (9-22; 15-8; 13-16; 23-23)

Rudar Cimper: Radiković 12, Dodlek 12, Tkalec 11, Varga 7, Bedi 6, Perčić 6, Vinko-Novak 6.

Opet su košarkaši Rudara jako loše ušli u utakmicu, ništa nisu mogli pogoditi, a u prvih 10 minuta utakmice zabili su samo 9 poena. Povećao je Radnik prednost u prvim minutama druge četvrtine na okruglih 20 koševa razlike, a onda je krenula furiozna obrana igrača Rudara koji su bili nošeni fanatičnim i bučnim navijanjem domaćih navijača što se stvarno rijetko viđa na drugoligaškim terenima.

Do poluvremena su smanjili prednost gostiju iz Križevaca na 6 koševa zaostatka, a primili su samo 8 koševa u drugoj četvrtini. Početak treće četvrtine opet na strani Rudara koji poravnava rezultat na 34-34 i onda kao i puno puta do sada, umjesto da nastave igrati načinom na koji su stigli Radnik, opet se krenulo brzopleto.

Izgubljena lopta i dva brzopleta šuta, promašena, donijela su gostima 3 čiste kontre, kojima su otišli na 7 poena razlike, a kasnije i na 15. Posljednjih 10 minuta pokušali su domaći stići prednost Radnika, ali uspjeli su smanjiti s 3 trice Tkaleca na 7 razlike, bliže nije išlo. Radiković i Dodlek po 12 koševa za Rudar.

Ostali rezultati 4. kola: Ivančica-Vindija 58-60, Koprivnica-Grafičar 57-128, Podravac-Mladost 49-58.

Parovi 15. kola (10.11.2012.): Mladost-Čakovec, Grafičar-Podravac, Vindija-Koprivnica, Međimurje-Ivančica, Radnik-Petar Zrinski, Bjelovar-Rudar Cimper.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije