Tjedan kretanja obilježava se i u Međimurju

Na inicijativu Međunarodnog udruženja Sport i kultura (ISCA-International Sport and Culture Association), ove će se godine od 1. do 7. listopada po prvi puta obilježiti Tjedan kretanja, odnosno Europski tjedan sporta i tjelesne aktivnosti pod motom “100 milijuna više Europljana aktivnih u sportu i tjelesnoj aktivnosti do 2020. godine”.

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije se s velikim veseljem uključio u obilježavanje Europskog tjedna kretanja, jer su svjesni kako su sport i tjelesna aktivnost neophodni faktori zdravog stila života i veliki potencijal za jačanje socijalnih mreža u zajednici. Stoga koriste svaku priliku da pridobiju što više suradnika koji promiču vrijednosti sporta i tjelesne aktivnosti.

Tako su uspjeli potaknuti dječje vrtiće, gradove i općine, nevladine udruge, sportske klubove i odgojno-obrazovne ustanove da se uključe u obilježavanje Europskog tjedna kretanja – ukupno 16 različitih subjekata koji su organizirali brojne i različite sportsko-rekreativne događaje za osobe svih dobnih uzrasta te se nadju da će okupiti veliki broj sudionika. Sve su aktivnosti besplatne, a za cilj imaju ohrabriti svakog pojedinca u naporima da usvoji zdravi stil života.

Uz zdravstvene dobrobiti, posebno žele istaknuti socijalnu dimenziju sporta i tjelesne aktivnosti. Nadaju se da će aktivnosti u sklopu obilježavanja Europskog tjedna sporta i tjelesne aktivnosti pridonijeti sklapanju novih prijateljstava, povećanju članstva različitih klubova, podizanju samopouzdanja pojedinaca te učvršćivanju socijalnih mreža u zajednici. Kroz sve te ciljeve, vjeruju da će u konačnici doprinijeti povećanju broja Europljana kojima će sport i tjelesna aktivnost postati redovita navika.

Kompletan vodič kroz aktivnosti Europskog tjedna kretanja u Međimurskoj županiji pogledajte klikom ovdje. ISCA je Međunarodno udruženje Sport i kultura je globalna platforma otvorena prema organizacijama koje promiču sport za sve, rekreativni sport i tjelesnu aktivnost. Osnovana je 1995. godine a trenutno okuplja 130 članica – različitih organizacija, ustanova, nevladinih udruga te drugih dionika iz javnog i privatnog sektora.

Njezinih 39 milijuna individualnih članova iz 65 zemalja predstavlja vrlo različitu grupu ljudi koji se bave mladima, sportom i kulturom. Tjedan kretanja je dio velike kampanje pod nazivom “Krećimo se sada” (NOW WE MOVE) koju je pokrenula ISCA – Međunarodno udruženje Sport i kultura zajedno sa brojnim partnerima i u suradnji sa fondacijom Coca-Cole i Eurosportom.

U Tjedan kretanja uključilo se mnogo zemalja diljem Europe, od Francuske i Velike Britanije, pa do Makedonije i Bugarske, koje su organizirale vrlo različite i interesantne aktivnosti.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije