Preložani putuju na Marunadu u Lovran

Jesen je vrijeme kestena, a Marunada u Lovranu predstavlja pravu gozbu za sve gurmane! Razna jela od lovranskog kestena pripremaju se po tradicionalnim receptima ovog kraja i nude mnogobrojnim gostima koji u ranu jesen pohode Lovran.

Osim tradicionalnih pečenih kestena, u ponudi restorana i kavana, kao i na brojnim štandovima, mogu se dobiti i ukusni kolači, med, palačinke i ostale slastice s okusom maruna. Koliko je ova manifestacija uistinu poseban doživljaj dokazuje i činjenica kako ju je poznati britanski dnevni list Guardian uvrstio među TOP 10 europskih gastronomskih festivala koji morate posjetiti tijekom jeseni.

U Prelogu organiziraju dvodnevni izlet, 21. i 22. listopada u Lovran. Polazak je u 5 sati ispred Pizzerije Rosa, cijena je 550 kuna (minimalan broj osoba 40), a plaćanje je moguće u dvije rate prema dogovoru.

Cijena uključuje prijevoz udobnim turističkim autobusom, vožnju brodicom stakleno dno Selce – Vrbnik na otoku Krku uz degustaciju pršuta i prošeka, polupansion u hotelu “Lovran”, program Marunada u Lovranu i osiguranje od posljedica nesretnog slučaja. Prijave možete izvršiti u Turističkoj zajednici Grada Preloga ili telefonom 040/638-694 i mobitel 099 334 4417.

Kazališna predstava “Ufuraj se i pukni”

Jesenski program redovite djelatnosti Doma kulture Grada Preloga započinje 5. listopada u 19 sati kazališnom predstavom HNK Varaždin “Ufuraj se i pukni”. Predstava je autorski projekt Ljubomira Kerekeša (tekst, redatelj, scenograf i glumac), nastala u vlastitoj produkciji autora.

Riječ je o komediji koja na osebujan način donosi životnu prekretnicu dvojice braće. Što studirati i zašto? Odluka pada na studij glume. U predstavi igraju Zoran Pribičević, Jan Kerekeš i Ljubomir Kerekeš.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije