Blagdan sv. Franje u čakovečkom samostanu i crkvi

U prigodi proslave blagdana sv. Franje Asiškoga, utemeljitelja Franjevačkog reda, te ovogodišnje proslave 800. obljetnice dolaska sv. Franje na hrvatsko tlo, u franjevačkim samostanima i crkvama u Čakovcu, Koprivnici i Varaždinu ove će godine biti održani duhovni sadržaji.

U franjevačkoj crkvi sv. Nikole u Čakovcu u tijeku je devetnica koja je započela u ponedjeljak, 24. rujna, a završava u utorak, 2. listopada. Svaku večer prije mise moli se franjevačka krunica, a na večernjoj misi od 18.30 sati propovijedaju čakovečki franjevci.

U srijedu, 3. listopada na večernjoj misi proslavit će se Preminuće sv. Franje. U četvrtak, 4. listopada, na sam blagdan sv. Franje, mise će biti u 7 i 9 sati ujutro, a svečano večernje euharistijsko slavlje u 18.30 sati predvodit će varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak uz sudjelovanje čakovečkih franjevaca i drugih svećenika iz Međimurja.

U subotu, 6. listopada 50-tak čakovečkih hodočasnika sudjelovat će u Splitu na završnoj proslavi 800. obljetnice boravka sv. Franje na tlu Hrvatske.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije