Najava vjerskih događanja u Varaždinskoj biskupiji

U Jalkovcu dobrotvorni koncert Antonia Tkaleca za Magdalenu Canjuga

Dobrotvorni koncert Antonia Tkaleca, poznatog kantautora moderne duhovne glazbe, za dvoipolgodišnju Magdalenu Canjuga održat će se u kapeli sv. Ane u Jalkovcu na području župe Biškupec u Varaždinu u nedjelju, 29. srpnja nakon svete mise u 10 sati. Koncert se priređuje u ozračju svetoanskog proštenja u Jalkovcu, a na njemu će biti moguće darovati dobrovoljni prilog za liječenje malene Magdalene koja se hrabro bori sa zloćudnim tumorom.

Zbog čestih odlazaka na fizikalnu terapiju iz Varaždina u Zagreb, plaćanja fizioterapeuta, te kupovine raznih prehrambenih nadomjestaka za imunitet, koji je narušen mnogobrojnim kemoterapijama, roditeljima Ivani i Krunoslavu potrebna je financijska pomoć. Osim o Magdaleni, roditelji skrbe i o jednogodišnjim blizancima, Elizabeti i Stjepanu.

Proslava blagdana Porcijunkule u Čakovcu

Franjevački samostan u Čakovcu i ove godine priređuje bogat duhovni program uz proslavu blagdana Gospe od anđela – Porcijunkule koji okuplja mnogobrojne vjernike iz župa Međimurja i okolice te susjednih zemalja Slovenije i Mađarske.

Na sam blagdan u četvrtak, 2. kolovoza jutarnje mise bit će u 6.30 i 8 sati. U 9.30 sati kreće od perivoja Zrinskih svečana procesija s kipom Majke Božje ulicama grada Čakovca do dvorišta Franjevačkog samostana gdje će biti proslavljeno središnje misno slavlje. U 11.15 sati slijedi dvojezična sveta misa na slovenskom i mađarskom jeziku u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa.

U 18 sati bit će pobožnost u župnoj crkvi, te večernja misa u 18.30 sati. Duhovni programi počinju u nedjelju, 29. srpnja u 19.30 sati koncertom nakon večernje mise u župnoj crkvi. Na koncertu, posvećenom Mariji Kraljici anđela, nastupit će domaći župni zborovi, recitatori, solisti Janja Vukina Fučko i Henrik Šimunković te orguljašica Božica Tuđen.

U ponedjeljak, 30. srpnja započinje trodnevna duhovna priprava koju će voditi fra Zvjezdan Linić. Svaki dan obnova započinje pobožnošću u 18 sati te se nastavlja večernjom misom u 18.30 sati. Nakon mise u ponedjeljak, 30. srpnja u 19.30 sati ispred crkve počinje program svečanog otvorenja Porcijunkulskog proštenja uz svečano podizanje zastave Gospe od anđela.

U utorak nakon večernje mise slijedi molitva pred Presvetim. U srijedu 1. kolovoza misno slavlje za bolesne i potrebne proslavit će se u 9 sati, a navečer od 21 do 22 sata priređuje se Marijansko bdjenje. Porcijunkulski oprost može se dobiti 1. kolovoza poslije podne i 2. kolovoza cijeli dan.

Proslava Velike Gospe u Svetoj Mariji u Međimurju
 

U župi Uznesenja BDM u Svetoj Mariji u Međimurju svečano će se proslaviti svetkovina Velike Gospe, župne zaštitnice. Na sam župni blagdan, u srijedu, 15. kolovoza, središnju hodočasničku misu u 11 sati u župnoj crkvi Uznesenja Marijina predvodit će mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup.

Isti dan u 7.30 sati župnu misu predvodit će vlč. Ivan Munđar, mladomisnik iz Podturna. U 9 sati bit će misa za bolesnike, koju će predvoditi vlč. Stjepan Najman, župnik župe sv. Nikole iz Varaždina. U 16 sati bit će euharistijski blagoslov (večernjica).

Trodnevna duhovna priprava počinje u nedjelju 12. kolovoza. U duhovnom programu od 18 sati s misom u 19 sati sudjeluje Evangelizacijsko-karizmatska zajednica u Varaždinskoj biskupiji s duhovnikom vlč. Stjepanom Šoštarićem, župnikom u Belici.

U ponedjeljak, 13. kolovoza misu u 19 sati predvodit će vlč. Pavao Mesarić, župnik u Vratišincu. Misno slavlje u 19 sati s procesijom sa svijećama nakon mise u utorak 14. kolovoza predvodit će mons. Antun Perčić, kancelar Varaždinske biskupije.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije