Ema Toplek predstavljala međimurski stolni tenis na Prvenstvu Europe

Ema Toplek predstavljala međimurski stolni tenis na Prvenstvu Europe

Od 13. do 22. srpnja igračica Šenkovca Ema Toplek branila je boje kadetske reprezentacije Hrvatske na prvenstvu Europe za kadetske i juniorske kategorije u Schwechatu u Austriji.

U ekipnoj konkurenciji, gdje su joj suigračice bile Dorina Srebrnjak iz Pule i Mateja Ombla iz Zadra, naše su igračice osvojile 13. mjesto, što se može smatrati zadovoljavajućim rezultatom.

Pojedinačno je Ema, inače 87. na aktualnoj kadetskoj rang listi ETTU-a, u prvom kolu nesretno s 3:4, nakon vodstva od 2:1, izgubila od jake Poljakinje Chrabaszcz (62. na rang listi) i ispala u razigravanje u utješnoj skupini. Tu je u 1. kolu bila slobodna, u 2. s 3:0 savladala nerangiranu treću igračicu Bugarske Sarijevu, u 3. jaku Čehinju Kapounovu (49.) i u četvrtfinalu istim rezultatom Izraelku Belinsky (148.), da bi u polufinalu s 3:1 izgubila od kasnije pobjednice utješnog turnira Ruskinje Bikjejeve, 33. igračice europske rang liste kadetkinja te u ukupnom plasmanu podijelila 67. i 68. mjesto.

U prvom kolu, igrajući s Omblom, ispala je i u igri parova kadetkinja izgubivši s 3:1 od Talijanki Le Thi Hiong i Mosconi, kasnijih četvrtfinalistica, a isto i u paru s Matejom Muratom iz Brckovljana u kategoriji mješovitih kadetskih parova.

Možemo reći nesretno, jer su, nakon vodstva od 2:1, s 3:2 eliminirani od vrlo jakoga turskog para Gunduz/Uzel, koji je nakon toga ostvario plasman u polufinale.

Već sam nastup na tako velikom turniru, na kojemu se oprostila od kadetske kategorije, za mladu Šenkovčanku, njen klub i stolni tenis i sport Međimurske županije predstavlja veliki uspjeh pa zaslužuje velike čestitke međimurske sportske javnosti.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije