Preloški hrabri trojac biciklima do Paga i natrag

Potaknuti željom za novim uzbuđenjima biciklisti iz Preloga Dubravko Hozjak,Božidar Novak i Franjo Mikec odlučili su biciklima krenuti na otok Pag. Kako je dionica dosta zahtjevna, trebali su se dobro pripremiti fizički i na put krenuti s potrebnom opremom.

Nabavili su bisage za bicikle i kada su ih napunili odjećom, hranom, kuhalom, rezervnim alatom, šatorom i vrećom za spavanje težile su 27 kg. Putovanje je započelo 20. lipnja u četiri sata ujutro. Plan je bio da se ide preko Ivanca i da se u Zaprešiću skelom prođe Sava kako bi izbjegli vožnju kroz Zagreb.

Nastavili su preko Karlovca do Veljuna gdje su prespavali u šatorima. Drugi dan su prošli Slunj, Plitvička jezera i prespavali u samostanu u Gračacu. Plašili su se uspona preko Velebita, a na vrh su stigli za pola sata i oko 14 sati došli su do cilja – Grada Paga. Nakon jednog dana odmora, kućama su odlučili krenuti trajektom pa dalje do Senja.

Opet im je na putu bio 20-kilometarski uspon na Velebit do Žute Lokve i u Jezeranama noćenje u šatorima. Poslije svježeg jutra uspinju se na Malu Kapelu pa preko Josipdola i Karlovca stižu u Veliku Goricu gdje su prenoćili kod prijatelja.

Sedmi dan dolaze u Prelog nakon odvoženih 850 km i 38 sati na biciklu. Dojmovi se još nisu slegli, a izdržljivi i hrabri trojac već razmišlja o pothvatima za slijedeću godinu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije