KORISNE RADIONICE

UDRUGA SLIJEPIH MŽ Radionice za jačanje samostalnosti mladih slijepih osoba

Radionice podrške u samostalnosti dio su nastojanja Udruge slijepih Međimurske županije da pomogne mladim slijepim osobama da se aktivno uključe u društvo

Radionice podrške u samostalnosti za mlade članove udruge jedna su od aktivnosti programa „Kvalitetniji život slijepih osoba u Međimurskoj županiji“, koji provodi Udruga slijepih Međimurske županije, a sufinanciraju Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Međimurska županija i Grad Čakovec.

Radionice provodi predsjednica Udruge, Marija Ciglar.

U rujnu je održala radionicu za Erika Vrbanca, a u listopadu za Danijela Kralja. Do kraja godine slijede još dvije radionice.

Radionice podrške u samostalnosti dio su nastojanja Udruge slijepih Međimurske županije da pomogne mladim slijepim osobama da se aktivno uključe u društvo.

Rijetke su mlade osobe koje su zadovoljne kad nemaju nikakve obaveze, odgovornosti i samostalnosti.

Najvažnije vještine koje omogućuju samostalan život slijepim osobama su samostalno kretanje i savladavanje svakodnevnih vještina. Orijentacija i kretanje slijepih osoba jedna je od najvažnijih vještina za slijepe osobe. Samostalno kretanje im omogućava slobodu i neovisnost o drugima.

Neovisnost o drugima u svakodnevnim vještinama doprinosi percepciji drugih o slijepim osobama, suzbija predrasude i podiže samopouzdanje slijepe osobe. Osim ovih vještina, na radionicama podrške u samostalnosti uči se upotreba različitih pomagala koje slijepim osobama pomažu da budu samostalnije. Samostalna slijepa osoba lakše se uključuje u društvo. Samostalnost daje osjećaj sigurnosti i samopouzdanja.

Svi volimo biti samostalni, nijedno fizičko ograničenje nije razlog uskraćivanju tog prava koje omogućuje da mlade slijepe osobe postanu neovisne.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije