općina donji vidovec

OPĆINSKO VIJEĆE DONJEG VIDOVCA Usvojena polugodišnja izvješća

Zašto se morala iseliti poduzetnica iz prostorija Vatrogasnog doma?

Jučer, 25. rujna, vijećnici Općinskog vijeća Donjeg Vidovca su održali 22. sjednicu na kojoj su raspravljali o šest točaka dnevnog reda.

Usvojeno je polugodišnje izvješće općinske načelnice Bojane Petrić kao i polugodišnje izvršenje općinskog proračuna. Prema dostavljenim izvještajima, Općina je s krajem lipnja u plusu za 298,4 tisuće eura, a taj je iznos dalje namijenjen za predfinanciranje započetih projekata. Prihvaćene su i druge dopune i izmjene proračuna, kao i izmjene i dopune programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture.

Ovaj je program povećan za 94,3 tisuće eura, a povećanja se odnose na financiranje projekata poput izgradnja ceste u zoni male privrede Kalanica, izgradnja spremišta uz vatrogasni dom te zamjena krovišta na vatrogasnom domu.

Aktualni sat

Vijećnik Željko Dolenec je upitao zašto je poduzetnica koja je koristila gornje prostorije u vatrogasnom domu morala iseliti, a načelnice je pojasnila kako je s poduzetnicom sklopljen ugovor o najmu samo za manju prostoriju, ne i veću.

-Poduzetnica za taj drugi dio nije plaćala najam, a naši su vatrogasci iskazali interes da taj prostor urede za svoje potrebe te im je to i odobreno, rekla je načelnica Petrić.

Petrić je obavijestila i vijećnike da je zaprimljen zahtjev odgajateljica područnog odjela Dječjeg vrtića Klinčec u Donjem Vidovcu za povećanjem koeficijenata, a sukladno Uredbi o nazivima radnih mjesta, uvjetima za raspored i koeficijentima za obračun plaće u javnim službama.

-Osnovicu i koeficijente našim odgajateljicama smo povećali u svibnju, a ovaj zahtjev s popratnim obrazloženjima vam dajem na razmatranje do iduće sjednice koja će se održati za dva do tri tjedna.

Napomenula bih i da ova ekonomska cijena koja je izglasana u svibnju neće moći pokriti eventualno povećanje plaća, odnosno ostat će nam samo dvjestotinjak eura za pokrivanje troškova hrane i režija te ćemo morati razmotriti povećanje ekonomske cijene, rekla je načelnica Petrić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije