NAŠ POZNATI AUTOR

‘PAKAO VJEČNI DARUJ IM GOSPODINE’ Nova knjiga Gorkića Taradija

Naš poznati autor Gorić Taradi, poznat i kao „konobar s olovkom”, izdao je već petu knjigu

 Ovoga je puta riječ o zbirci priča, pjesama i aforizama objedinjenih pod imenom „Pakao vječni daruj im Gospodine”.

Intriganti naslov iznikao je iz jedne priče koja je isplivala iz mora licemjerja, otkriva autor.
– Kroz 20 smiješnih priča, bit ćete bačeni u svijet humora s ciljem da vam se izmami osmijeh i možda čak i suza od smijeha. Smijeh je lijek, kažu, ali ponekad moramo skrenuti i prema ozbiljnim temama kako bismo bolje razumjeli svijet oko nas, smatra Taradi.

Zbirka sadrži i pet sumornih i tužnih priča, ali i neznanstveni rječnik znanstvenih riječi. U poglavlju “Priče bez honorara” gosti Katarina Herman iz Donjeg Pustakovca, Suzana Martinuš iz Varaždina i Goran Radiković iz Šenkovca, također amaterski autori, dali su izuzetan doprinos svojim jedinstvenim i strastvenim pričama i poezijom. Njihovi radovi donose svježinu i raznolikost, obogaćujući ovu knjigu na poseban način.

Ti su radovi odabrani u sklopu istoimenog projekta “Priče bez honorara” koji je nastavak projekta „I veliki i mali svoje slovo su dali“ iz 2022. godine kojem je bio cilj animirati odrasle da stanu bok uz bok malim literatima. S obzirom na to da su mali autori neafirmirani, cilj je bio i da odrasli neafirmirani pisci odnosno osobe koje se nisu okušale kao „ozbiljniji” pisci angažiraju na pisanju svojih vlastitih redaka. To je i jedan od ciljeva udruge Mlada pera, da u ovoj godini uz pomoć velikih i malih stvore što više pjesama, priča, knjiga.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3619

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije