UDRUGA UMIROVLJENIKA GRADA ČAKOVCA

UMIROVLJENIČKA SAGA ‘Osnivanje još jedne udruge bilo bi rasipanje umirovljeničkih sredstava’

-Smatramo da bi osnivanje još jedne podružnice odnosno udruge bilo rasipanje umirovljeničkih sredstava, kojih ionako nema dovoljno, a u svakom slučaju takvo osnivanje ne bi smjelo biti rezultat pritiska i/ili prinude s bilo koje strane, poručuju

Podsjetimo da Udruga umirovljenika Grada Čakovca od 2015. godine djeluje kao samostalna pravna osoba, a ne podružnica. Kao samostalna pravna osoba i sukladno Statutu na redovnoj Skupštini održanoj 21. svibnja 2024. godine, donijela je i jednoglasnu Odluku o prestanku članstva u Matici umirovljenika Međimurske županije te se na izvanrednoj Skupštini održanoj 27. lipnja 2024. godine jednoglasno izjasnila i donijela odluku o pristupanju u članstvo Matice umirovljenika Hrvatske.

Udruga umirovljenika Grada Čakovca je danom 11. srpnja 2024. godine primljena u Članstvo Matice umirovljenika Hrvatske temeljem odluke Predsjedništva Matice umirovljenika Hrvatske, kazala je Franciska Ćetković, predsjednica Udruge umirovljenika Grada Čakovca te nam zbog raznih netočnih informacija koje se pojavljuju u javnosti, predala priopćenje UUGČ-a koje prenosimo u cijelosti.

U pogledu prijepora vezano za prestanak našeg članstva u Matici umirovljenika Međimurske županije, koje se odnosi na 309 naših članova Udruge (od ukupno 1.690 članova Udruge) koji su ujedno i članovi Kase uzajamne solidarne pomoći za pogrebninu, želimo ponovno naglasiti da su članovi Kase MUMŽ isključivo fizičke osobe (dakle, članovi), a ne udruga ili podružnice koje su učlanjene (ili bile učlanjene) u Maticu umirovljenika Međimurske županije.

Nema razloga za brigu

Prema najnovijoj odluci Izvršnog odbora od 23. kolovoza 2024. godine, Udruga umirovljenika Grada Čakovca će i nadalje primati uplate članarine za Kasu uzajamne pomoći za pogrebninu za naše članove, koji uplatu izvrše u Udruzi umirovljenika Grada Čakovca te istu uplaćivati na račun Matice umirovljenika Međimurske županije kako bi članovi Kase mogli konzumirati prava koja predviđa članstvo u Kasi.

Što se pak tiče problematike osnivanja posebne podružnice odnosno udruge za naše članove koji su članovi Kase, smatramo da je to nepotrebno, jer članovi Kase svoje članstvo u Kasi, (kao što je to i prije navedeno), ostvaruju isključivo kao fizičke osobe. Smatramo da bi osnivanje još jedne podružnice odnosno udruge billo rasipanje umirovljeničkih sredstava, kojih ionako nema dovoljno, a u svakom slučaju takvo osnivnje ne bi smjelo biti rezultat pritiska i/ili prinude s bilo koje strane, poručuje predsjednica Ćetković ispred Udruge umirovljenika Grada Čakovca.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije