simbol međimurske tradicije

PREDIVAN PRIZOR Na pašnjaku Žabnik rođeno je njihovo prvo ždrijebe

Udruga uzgajivača međimurskog konja doživjela je poseban trenutak

Na pašnjaku Žabnik, 26. kolovoza, Udruga uzgajivača međimurskog konja doživjela je poseban trenutak – rođeno je prvo ždrijebe u njihovom vlasništvu.

Kobila imena 49 Sana, u svojoj 19. godini života, donijela je na svijet maleno žensko ždrijebe. Iako maleno još nema ime, već polagano trčkara po pašnjaku, donoseći radost svim prisutnima.

„Ove godine kobile uzgajivača međimurskog konja ukupno su oždrijebile osmero živuće ždrebadi, a to je broj koji veseli kada znamo da je ukupan broj grla manji od 50“, ističu iz Udruge. Ovaj podatak daje nadu i optimizam za budućnost ove autohtone pasmine, koja je kroz godine postala simbol međimurske tradicije.

Još jedna dobra vijest dolazi iz Udruge – ove godine pripušteno je više kobila nego prethodnih godina, te se s nestrpljenjem očekuje dolazak većeg broja potomaka sljedeće godine.

Ovo prvo ždrijebe u vlasništvu Udruge simbolizira nadu i nastavak tradicije, ali i rezultat predanog rada svih članova Udruge. Svima njima želimo puno sreće i uspjeha u daljnjem radu na očuvanju međimurskog konja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije