MACINEC

HUMOR I SATIRA Štefanija Oreški: Političari se skrivaju kada se ja popnem na pozornicu

Kada je Štefanija Oreški stigla na traktoru u šator gdje se slavio dan mjesta Macinec prošlog vikenda, svi do jednoga su znali da slijedi zanimljiv nastup pun smijeha

Na svoj jedinstveni način, u kratkom, ali slatkom nastupu punom šala na trenutne političke i društvene prilike, ali i na svoj vlastiti račun, Štefanija Oreški prikazala je ono što mnogi misle, a ne usuđuju se reći.

Na tapeti su, uz brojne teme, bili i izbor za ravnatelja Županijske bolnice Čakovec, župan Posavec i njegov rujanski termin na sudu, ali i predsjednik Mjesnog odbora Macinec Ivan Krištofić te njegove pozne godine.

Uvijek u središtu događanja i informacija

Nakon nastupa upitali smo Štefaniju odakle crpi inspiraciju, ali i hrabrost za takve nastupe. “Sve je krenulo prije 20 godina kada sam se počela baviti igrokazima. Većinom se radilo o događanjima u selu i razmišljanjima naših ljudi. No zadnjih 10 godina razmišljam o tome kako zapapriti nastup, kako da ga učinim zanimljivijim, ali i ‘oštrijim’.

Crpim inspiraciju iz svih mogućih događanja jer sam zapravo uvijek u središtu svega. Naime, ja sam vijećnica u Općinskom vijeću Općine Nedelišće, zatim tajnica u Udruzi umirovljenika, aktivna sam u KUU Seljačka sloga iz Nedelišća… Poznajem puno mještana, ali i puno političara”, otkrila nam je Štefanija. 

Političarima nekada neugodno

Kako su nastupi puni šale na račun političara, koji ionako imaju krhki ego, zanimalo nas je je li dolazilo do trzavica ili “špotanja” od strane “pogođenih”. “Izravno ne, nikada mi nisu prišli i kritizirali moj nastup ili pak rekli da nešto ne smijem reći. No posredno su mi dali do znanja da im je neugodno – neki bi me znali pitati što ću govoriti pa bi neprimjetno otišli prije mog nastupa.

No ja znam gdje mi je granica i sve pričam kroz šalu. Ja samo govorim istinu na zabavan način”, odgovorila nam je Štefanija te nadodala: “Bila sam jedno vrijeme zabrinuta da nisam možda uvrijedila našeg župana. Pitala sam ga jednom ‘Niste se valjda, župane, uvrijedili?’, a on mi je odgovorio: ‘Ne, ne, samo vi pričajte!’”. 

Najbolje prolaze šale na vlastiti račun

“Ako se ne možemo sami sebi smijati, kome onda?”, kroz smijeh je zaključila Štefanija te nadodala: “Ljudi se smiju istinitim stvarima koje kritiziraš kroz šalu, ali najviše se smiju kada se šalim na vlastiti račun. Zato je nastup najbolje započeti s nekoliko šala o sebi”. 

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije