PRELOG

LJUBAV PREMA KLASICIMA Stjepan Kočiš iz Preloga: Nema tih novaca za koje bih prodao svoje limene ljubimce

Hobi Stjepana Kočiša iz Preloga vrlo je rijedak u Međimurju, a to je obnova i popravljanje starih klasičnih automobila

Stjepan Kočiš umirovljeni je policajac, a po struci bravar. Njegov je hobi vrlo rijedak u Međimurju, a to je obnova i popravljanje starih klasičnih automobila.

Posjetili smo ga u njegovom dvorištu u Prelogu gdje nas je dočekao s dva predivna klasika iz osamdesetih godina – katricom (Renault 4 GTL) i Volkswagen Transporterom T3. 

Sve je počelo s Opel Kadettom

“Sve je počelo s Opel Kadettom koji sam kupio od prvog vlasnika i obnovio. Kada sam ga vozio, ljudi su se okretali, primjećivali su njegovu ljepotu i to mi se svidjelo. Učlanio sam se u Oldtimer klub Međimurje i počeo voziti na mitinge”, opisuje Stjepan svoju ljubav prema klasičnim automobilima.

Mercedes za mladence

Kako je mjesto u njegovoj garaži ograničeno, prodao je svoj Kadett te je tijekom nekoliko godina obnovio i prodao nekoliko katrica, ali i stari Mercedes. “Mercedes je bio vrlo popularan među mladencima. Kada sam još mogao, vozio sam ih na svadbama, u koloni”, prisjeća se Stjepan.

Ljubav se ne može mjeriti novcem

T3 nam je upao u oko koliko je očuvan, kao da je upravo sišao s proizvodne trake. U Transporter je Stjepan ugradio klimu, televizor, frižider, ima i tendu za kampiranje. Na naše pitanje je li bio na moru s T3, Stjepan odgovara: “Svake godine nam je gušt u 9. ili 10. mjesecu otići nekamo u T3. Ako je potrebno, kampiramo i u njemu”. 

Pitali smo ga za kraj planira li obnoviti još koji automobil. “Sada sam već i stariji i umoran i ne mogu se više toliko baviti obnovom. Ova katrica, peta koju sam obnovio, i T3 će ostati. Dobio sam ponude za njih, ali nema tih novaca. Previše je ljubavi, vremena i truda uloženo u njih”, kaže Stjepan te dodaje kako mu hobi obnavljanja automobila koristi i za dušu: “Bolje da popravljam i čuvam stare automobile, nego da u krčmi pijem.”

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije