VELIKE ŠTETE

FOTO Snažno nevrijeme poharalo Međimurje: Sveta Marija teško pogođena

Sinoć je diljem Međimurja divljala snažna oluja praćena jakim vjetrom, obilnom kišom i munjama, uzrokujući znatne štete

Veliki udarac pretrpjela je Sveta Marija, gdje je oluja pokazala svoju punu snagu.

U Ulici P. Miškine, nedaleko od ambulante, vjetar je nosio limene ploče s ulaza u Svetu Mariju preko ceste u polje. Nažalost, nije bilo sve – breza je pala na kabel preko puta groblja, a vjetar je raznosio drveće, crijepove i limene ploče, uzrokujući dodatne štete koje se još uvijek zbrajaju.

Stanovnici Svete Marije jutros su se probudili uz zvuk motornih pila dok su susjedi zajedničkim snagama uklanjali srušena stabla i grane. Sanacija štete je u tijeku, a stanovnici se nadaju da danas neće biti novih nevremena.

Danas u 8 sati, kod općine Sveta Marija okupili su se mještani kako bi pomogli u uklanjanju šteta te pružili pomoć starijim osobama koje nisu u mogućnosti očistiti svoja dvorišta.

“Oluja je bila strašna. Gledali smo kako vjetar nosi sve pred sobom. Srećom, nitko nije ozlijeđen, ali materijalna šteta je velika,” izjavio je jedan od mještana.

– Gotovo svaka kuća u Svetoj Mariji ima neku štetu, bit će posla. Molimo vas da otpad nosite iza nogometnog igrališta NK Sveta Marija, tamo će biti deponij za crijep, granje i ostalo. Molimo vas da tu informaciju proslijedite dalje te da sortirate otpad, istaknuo je Anđelko Gašparić.

DVD Donji Mihaljevec, DVD Sveta Marija i volonteri su na terenu, pomažući mještanima u uklanjanju posljedica oluje i osiguravajući da svi budu sigurni. Očekuje se da će potpuna procjena štete biti poznata u narednim danima.

Uz oporavak od sinoćnjeg nevremena, stanovnici Međimurja pozorno prate vremenske prognoze, nadajući se mirnijem vremenu u nadolazećim danima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije