U GORICAMA NA RIMŠČAKU

DEJAN LOGOŽAR Vidi paradajza, mogao bi promijeniti kulturu!

Dejan Logožar iz Trnovca, svima znan kao Punker, slobodne trenutke najradije provodi u obiteljskoj klijeti i goricama na urbanskom brijegu Rimščaku

Iz njegove pelnice izlazi odličan gemištarac, mješavina baš onakva, po mjeri. I tako, jednoga vrućeg srpanjskog dana zatekli smo ga kako u goricama povezuje grane rajčice!


– Evo, počeo je i zreliti, lijepo se crveni. Razmišljam o promjeni kulture u goricama. Mogao bih imati nasad paradajza. Uspijeva jako dobro, rodan je, jači je i od žutice! – zadovoljno se smješkao.


Naravno, šali se, niti će grom u koprivu niti će Punker izvaditi trsje koje je donijelo toliko sreće u četiri generacije Logožarevih. Vinograd na Rimščaku je djedovina po muškoj liniji iz Trnovca, preko oca Ivana Logožara do djeda i pradjeda, davno je kupljen.


Za njim tu je i nasljednik, sin Luka Logožar iz Črečana (Punker mlađi), vrijedan težak u goricama i umjereni korisnik njegovih plodova. Stoga u biti možemo govoriti o već pet generacija.


– Lijepo je vidjeti kako uspijevaju ovi paradajzeki među trsjem, milina! Inače, od trsja imam šipon, graševinu, sauvignon i malo traminca; za mješavinu – zaključuje gospodin Logožar te potom provjeravamo kakva je temperatura u pelnici ispod klijeti.


Posla u vinogradu je mnogo, tjedan ranije u njemu je proveo četiri dana. Sad je čekao priliku za novo prskanje prije kiše. Tuča koja je 13. srpnja poharala Međimurje ovaj put je, nasreću, zaobišla Rimščak.
Za kraj otkrivamo pravu istinu o coni, njegovom nadimku.


– Bio je jedan stariji čovjek, vatrogasac, predsjednik vatrogasnog društva. Došao sam na vježbu na motoru, emzeju 250, najjačem u selu, i imao sam dugu kosu. I kako sam došao tako je zaviknuo: “Kakši si to došel, kak punker!” Htio je reći panker. I to je to, odonda sam Punker, a po meni i Luka – ispričao nam je Dejan Logožar iz Trnovca.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3614

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije