GORJELO POLJE

FOTO Požar strništa u Murskom Središću ugašen brzom intervencijom vatrogasaca

Dana 29.07.2024. u Murskom Središću izbio je požar strništa koji je brzom intervencijom vatrogasaca lokaliziran i ugašen

Vatrogasna postrojba Murskog Središća dobila je dojavu o požaru u 17:14, a već u 17:18 bili su na mjestu događaja. Završetak intervencije zabilježen je u 17:45.

Na dojavu o požaru strništa, vatrogasci su izašli s malim navalnim vozilom i tri vatrogasca. Po dolasku na mjesto događaja, zatekli su veću površinu polja već izgorjelu, dok je vatra još uvijek tinjala po rubovima polja. Gašenje je izvršeno pomoću vitla za brzu navalu i naprtnjača, pri čemu je utrošeno približno 300 litara vode. Nakon uspješnog gašenja požara, vatrogasci su obavili pospremu te se vratili u svoje spremište.

Ovom prilikom, vatrogasci Murskog Središća žele skrenuti pažnju građanima na važnost pravovremene dojave u slučaju požara ili drugih nesreća. Ukoliko primijetite požar, prometnu nesreću ili neku drugu nezgodu gdje su potrebni vatrogasci, molimo vas da nazovete broj 193. Time vašu dojavu direktno predajete vatrogasnom operativnom centru (VOC), što omogućuje brži izlaz na intervenciju i pružanje potrebne pomoći.

Brza i učinkovita reakcija vatrogasaca Murskog Središća spriječila je daljnje širenje požara i potencijalnu veću štetu.

Ova intervencija još jednom pokazuje važnost brzih dojava i koordinirane akcije u hitnim situacijama.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije