HUMANITARNA AKCIJA

PAVLOV SAN Poklonimo Pavlu samostalan korak u život za 16. rođendan!

Pavao Kolar učenik je Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, uskoro će proslaviti 16. rođendan - jedina mu je želja da ponovno samostalno stane na vlastite noge

Općina Podturen prošlog je tjedna pokrenula humanitarnu akciju “Pavlov san – Za samostalan korak u život” za sumještanina Pavla Kolara, rodom iz Ferketinca. Cilj humanitarne akcije je prikupiti 54.000 eura za troškove operacije nakon koje bi mladić Pavao Kolar, nakon dugih godina patnje i života u invalidskim kolicima, ustao na svoje noge i mogao zakoračiti u život bez boli te biti jedino što želi – uspravan čovjek u svakom pogledu.

Na konferenciji za novinare koja se održala danas, 16. lipnja u vijećnici Općine Podturen, načelnik Perica Hajdarović, župan Matija Posavec, predsjednica MO Sivica Željka Novak te Slavica Kolar, majka Pavla Kolara, predstavili su dosadašnje rezultate pokrenute humanitarne akcije. U tjedan dana na otvoreni račun humanitarne akcije donacije je uplatio čak 861 građanin Republike Hrvatske, najviše iz Međimurske županije. Do sad je tako skupljeno 38.208,77 EUR, a najavljena je uplata i od 2.000 EUR stanovnika Podturna koji živi i radi u Njemačkoj. Akcija će se tako uskoro približiti cilju, no još treba ustrajati.

“Kada smo prije dva tjedna započeli ideju o humanitarnoj akciji, kada mi je pristupila predsjednica Mjesnog Odbora Sivica Željka Kovač i Slavica Kolar, Pavlova majka, nismo ni slutili da ćemo u tako kratkom roku prikupiti toliko sredstava. Hvala građanima Republike Hrvatske, hvala poslovnim subjektima, hvala Međimurcima, Međimurkama, županiji, svima uključenima, na ovakvom odazivu. Zahvalan sam i medijima i poznatim ličnostima što su podijelili humanitarnu akciju i proširili glas. Sigurni smo da ćemo uskoro prikupiti cijeli iznos i da će se moći rezervirati datum 4. studeni za prvu operaciju. A onda Pavla čeka velika borba. Hvala svima koji ste pokazali humanost”, istaknuo je Perica Hajdarović, načelnik Općine Podturen. Na njega se nadovezala i Željka Kovač, predsjednica MO Sivica: “Obećali smo Pavlu da ćemo skupiti novac, a on se mora samo boriti, koliko može i zna”.

Župan Matija Posavec napomenuo je kako se Međimurska županija namjerava uključiti u humanitarnu akciju preko Međimurske zaklade solidarnosti “Katruža”: “Veliki broj donatora dokaz je da Međimurje ima veliko srce, da se Međimurci uključuju u akcije kada je potrebno. Županija će stajati uz Općinu za Pavla do samog kraja. Pavao je jedan od nas, naš sugrađanin. Svakome se ovo može dogoditi, on nije kriv za to, moramo biti solidarni i humani jer su to naše najveće vrijednosti. Pavao zaslužuje biti ravnopravan član našeg društva. Nije sve gotovo s prvom operacijom, ali kako smo krenuli, imat ćemo razloga za biti ponosni na Pavlov zdravstveni uspjeh”.

Pavlova majka, Slavica Kolar, obratila se javnosti: “Hvala svima, dirnuti smo koliko se ljudi uključilo. U ovim kriznim vremenima to je veliki uspjeh za nas, za Hrvatsku. Jedna kava vama možda ne znači puno, ali nama je to velika pomoć. Hvala Vam!”

Gospođa Slavica za naš je portal opisala Pavla te nam otkrila da će 11. kolovoza proslaviti 16. rođendan: “Pavao je veseli dječak i voli nogomet. Velika mu je želja jednog dana i zaigrati nogomet. Uključio se čak i u rad DVD-a, no kako je ostao prikovan za kolica, mogućnosti mu se sve više zatvaraju. On je društven i jako se trudi, no žao mi je kada njegovi prijatelji izlaze van i druže se, a moje dijete to ne može. O fakultetu nakon srednje škole trenutno ne razmišlja. Njegova glavna i jedina briga sada je operacija u studenom”.

Poklonimo Pavlu samostalan korak u život za 16. rođendan!

Organizator humanitarne akcije, Općina Podturen, za skupljanje dobrovoljnih priloga za Pavlovu operaciju otvorila je poseban račun kod PRIVREDNE BANKE ZAGREB – IBAN HR5923400091511289431

Prva od niza operacija za Pavla moguća je već 4. studenog 2024., stoga je važno da se do tada prikupi potreban novac.

Više o Pavlu i njegovoj životnoj borbi pročitajte u našem članku https://emedjimurje.net.hr/vijesti/drustvo/2968969/za-samostalni-korak-u-zivot-opcina-podturen-pokrenula-humanitarnu-akciju-za-pavla-kolara-16/

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije