ZA SVAKOG PONEŠTO

PRELOG Sportovi na vodi, Memorijalni turnir, Vatra, Sandi Cenov i Sestre Husar za kraj vrućeg srpnja

U ugodnom i ponešto svježijem okruženju preloške Marine gradonačelnik Ljubomir Kolarek je uz Mateju Vadlu, savjetnicu za projekte Grada Preloga predstavio nadolazeća događanja u srpnju

Turistička zajednica Grada Preloga i ove godine nastavlja sa provođenjem uspješnog projeka ‘Razvoj i unapređenje turističkih proizvoda: Sportovi na vodi Grada Preloga’. Turistička zajednica projekt provodi uz Udrugu sportske rekreacije ‘Croatian outdoors’ te Grad Prelog.

-Već od ovog vikenda počinju Sportovi na vodi koji će biti u osam termina, osam vikenda i to 14., 21., 28. srpnja te 4., 11., i 18. kolovoza od 14 do 18 sati. Protekle godine su Sportovi na vodi privukli velik broj zainteresiranih, imali smo i do 120 polaznika u samo jednom vikendu. – rekao je gradonačelnik Kolarek.

Uz Dane otvorenih vrata sportova na vodi u projekt je uključen i ‘3. Dragon boat’ kup Grada Preloga – zanimljiva ekipna utrka u veslanju zmajskim čamcima koja će se održati u jesenskim mjesecima.

Gradonačelnik se osvrnuo i na protekli vikend kada se održavala popularna utrka ‘Lov na labuđe pero.’ – Prati nas lijepo vrijeme, a posljednji vikend u suradnji s Nautičkim klubom Labud bio je pun pogodak, a posebno Dan otvorenih vrata gdje je bilo održano čak osam vožnji velikim čamcem.

-Odrasli smo uz rijeku Dravu, ovo jezero i te turističke potencijale želimo iskoristiti i potaknuti mlade da se okrenu jezeru. – zaključio je gradonačelnik.

Memorijalni turnir Vladimir Skok i koncerti

-Naravno počinje i 43. Memorijalni turnir Vladimira Skoka i to od 17. do 21. srpnja. Osim sportskog dijela koji će biti vezan za djecu i mlađu dobnu skupinu, te turnir ‘Med vulicama’ održat će se i mnogo kulturnih događanja od Cote4, Vatre, Sandija Cenova, TS Kumova, TS Frikova, a sve završava s lijepim koncertom Sestara Husar na Trgu Slobode 25. srpnja u 21 sati čime bi ujedno i zaključili sedmi mjesec. – dodao je Kolarek.

Nogometni dio turnira, ove će se godine igrati kroz kategoriju Med Vulicama i u mlađim dobnim kategorijama, od srijede 17. srpnja, do nedjelje 21. srpnja. Za turnir Med Vulicama ekipu mogu činiti igrači sastavljeni iz najviše tri susjedne ulice Preloga te igrači iz nekog od naselja koje čine Grad Prelog (Cirkovljan, Čehovec, Čukovec, Draškovec, Hemuševec, Oporovec, Otok).

Također dobrodošle su ekipe i iz ostalih mjesta Međimurja i Podravine, uz uvjet da nastupaju samo igrači iz tog naselja. Kod ekipa koje dolaze izvan Preloga, igrači mogu nastupiti iz cijelog mjesta koje se prijavljuje. Pozivaju se ekipe koje se žele prijaviti i dobro zabaviti da se prijave na broj telefona 099/528-4761. Uz turnir Med Vulicama, igrat će i limači (rođeni 2015. i mlađi), mlađi pioniri (rođeni 2013. i mlađi) i stariji pioniri (rođeni 2009. godine i mlađi). Kotizacija nema ni u jednoj kategoriji. U svakoj konkurenciji nagrađuju se najbolji golman, igrač i strijelac. Ekipe se mogu prijaviti svakodnevno do 16. srpnja na broj telefona 099/528-4761, gdje se mogu dobiti i sve potrebne informacije. Izvlačenje je predviđeno za utorak, 16. srpnja, u Parku Mladosti u Prelogu.

Uz mali nogomet i ove će se godine organizirati turnir u odbojci na pijesku. Radi se o amaterskom turniru gdje je uz pokazivanje odbojkaškog znanja najvažnije druženje i dobra zabava. Ovdje je prijava za ekipu dvadeset eura u muškoj i ženskoj konkurenciji, a prijave su moguće na broj telefona 099/528-4761.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije