POMOZIMO STUDENTIMA

DOVRŠEN PROJEKT Djeca članova Udruge dragovoljaca i veterana MŽ primila prijenosna računala

Realiziran je projekt Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Republike Hrvatske pod nazivom „Pomozimo studentima-maturantima djeci hrvatskih branitelja kupnjom prijenosnih računala“, kako bi im se olakšalo njihovo studiranje

Projekt se financira prikupljenim sredstvima od dobrih ljudi – donatora kao i iz sredstava Ministarstva hrvatskih branitelja.

Dana 6. lipnja u restoranu Gastro globus na Zagrebačkom velesajmu u nazočnosti Predsjednika UDVDR RH dr.sc Slavka Barića, gen.puk u miru, glavnog tajnika Marina Gregorovića, brig. u miru i donatora uručeno je 49 prijenosnih računala studentima-maturantima – djeci hrvatskih branitelja – članova Udruge za ovu 2024. godinu.

Svečanost podjele uveličao je i proslavljeni kapetan nogometne reprezentacije Hrvatske gosp. Zvonimir Boban kao i Mali bend orkestara Hrvatske ratne mornarice s prigodnim domoljubnim pjesmama.

Na dodjeli je sudjelovala i delegacija naše Podružnice na čelu s predsjednikom gosp. Stjepanom Horvat i dopredsjednikom gosp. Josipom Jezernikom s djecom dobitnicima računala. Iz Međimurja je do sada u okviru ovog projekta koji se provodi od 2008. godine prema kriterijima izvrsnosti i socijalnog statusa prijenosna računala primilo trideset troje studenata/ maturanata, a ove godine njih još troje:

1. GORAN MIHALKOVIĆ iz Šenkovca student 1. godine Anglistike i informacijskih znanosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

2. VINKO FUNDAK iz Kotoribe učenik Srednje škole Čakovec smjer medicinski tehničar.

3. LANA STUPAR iz Totovca učenica Srednje škole Čakovec smjer medicinska sestra.

Projekt će se nastaviti i u idućoj školskoj/akademskoj godinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije