RECEPT

ZLEVANJKA ‘PO DOMAĆEM’ Donosimo recept za brzu, jednostavnu međimursku zlevanjku s voćem

Što mislite o našem modificiranom receptu za običnu bijelu zlevanjku?

U nastavku donosimo recept za modificiranu međimursku zlevanjku s dodatkom voća.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 65 g šećera
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • 140 g glatkog brašna
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml mlijeka
  • 180 g kiselog vrhnja
  • Kristal šećer ili voće (bannane/borovnice/jabuka/kompot…) za posip

Upute:

  • U velikoj posudi, mikserom ili mutilicom izmutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok smjesa ne postane pjenasta.
  • Dodajte jogurt i mlijeko te lagano promiješajte.
  • Postepeno umiješajte glatko brašno dok ne dobijete homogenu smjesu.
  • Namastite i pospite brašnom lim za pečenje dimenzija cca 36x20cm.
  • Izlijte smjesu u pripremljeni lim.
  • Po vrhu smjese rasporedite kiselo vrhnje u malim hrpicama i lagano ga razmažite po površini.
  • Pecite zlevanku u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20-25 minuta, dok ne dobije zlatno smeđu boju.
  • Nakon pečenja, posipajte zlevanku kristal šećerom ili voćem.
  • Poslužite toplu, ali također je ukusna i kao hladan međuobrok.

Po želji, u smjesu možete dodati npr. naribanu jabuku ili višnje iz kompota za dodatni okus.

Uživajte u ovoj jednostavnoj, ali izuzetno ukusnoj poslastici!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije