Na Ivanščici državno prvenstvo u downhillu

Na konferenciji za novinare predstavljen je program ovogodišnjeg Državnog prvenstva u downhillu koje će se  23. i 24. lipnja održati na Ivanščici. Organizator manifestacije je BBK Ivanščica.

Predsjednik kluba Miroslav Đurin o klubu je rekao kako broji petnaest članova i osnovan je 2005. godine. – Disciplina je u Hrvatskoj dosta razvijena, ali nije toliko kao u drugim zemljama, primjerice u Sloveniji. Mi smo tu da to podignemo na malo veći nivo. Ima dosta ljudi i u Pakracu, Buzetu i Gračacu koji se također trude da brdski biciklizam dobije zasluženo mjesto, rekao je na konferenciji predsjednik Đurin.

Detalje utrke predstavio je tajnik kluba Tomislav Šlehta. – Utrka je prvenstvo Hrvatske u brdsko biciklističkom spustu, a naziv je Dartmoor downhill Ivančica 2012. Organizira se u pet kategorija – juniori, muški, elite muški i elite žene, master i rekreativci. Očekujemo oko sto pedeset natjecatelja, prvenstveno iz Hrvatske, ali i iz Slovenije i okolnih država, poručio je Šlehta.

Đurin je pozvao sve posjetitelje i ljude koje zanima taj adrenalinski sport da se odazovu na ovu utrku i da sami vide što je to downhill u Sjeverozapadnoj Hrvatskoj na  jednoj od najboljih staza u regiji. Spomenimo i kako će se ovaj događaj organizirati  uz podršku Predsjednika RH, dr. Ive Josipovića.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije