U Čakovcu održan sastanak Grupe za samopomoć

U Čakovcu održan sastanak Grupe za samopomoć

U prostorijama Udruge oboljelih od leukemije i limfona u Čakovcu održan je sastanak Grupe za samopomoć na kojem su sudjelovali predsjednik UOLL-a Hrvatske Emil Vibović, dr. Thomasina Borkman i dr. Ann Dill.

Dr. Borkman je profesorica emerita sa Sveučilišta George Mason u Virginiji, SAD, a dr. Dill je profesorica sa Sveučilišta Brown, Providence, RI, SAD. Obje su sociolozi koji proučavaju organizacije civilnog društva, a dr. Borkman je vodeći stručnjak o grupama za samopomoć.

Kao predstavnik Ministarstva zdravlja i predsjednik Povjerenstva za psihoonkologiju Ministarstva zdravlja na sastanku je bio doc.dr.sc.Križo Katinić, kao predstavnice Međimurske županije ispred Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i nacionalne manjine prisutnesu bile Elizabeta Nojman Hižman dipl.soc.radnik te Maja Vidrač volonterka u UOLL-u i prevoditeljica.

Dr. Ann Dill nakon sastanka iznijela je zapažanja stručnjakinja iz SAD-a: ”Jako smo zahvalne na gostoprimstvu i informacijama koje je Udruga oboljelih od leukemije i limfoma podijelila s nama. Dr. Borkman je bila kratko vrijeme u Hrvatskoj i osigurali smo joj susret s osobama iz različitih grupa za samopomoć i nevladinih organizacija. Važno je razumjeti i situaciju organizacija civilnog društva izvan Zagreba, a to je ono što nas je dovelo do Čakovca.

Bile smo jako impresionirane brojnim aktivnostima i akcijama zagovaranja od strane udruge. Izlaganja predsjednika udruge i predstavnice iz županije su nam pokazala što sve jedna energična skupina posvećena svojem cilju može učiniti i postići.

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma ima važnu ulogu u pružanju pomoći pacijentima i njihovim obiteljima kako bi mogli dobiti lijekove, njegu i podršku koja im je potrebna. Želimo vam puno uspjeha u budućem radu i planovima socijalnog poduzetništva, poručila je dr. Dill.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije