Svečani prijem osvajača srebrne medalje Luke Mesarića

U ponedjeljak, 21. svibnja 2012. godine u prostorijama Gradske uprave Grada Preloga, gradonačelnik Dragutin Glavina upriličio je prijem osvajača srebrne medalje Luke Mesarića i njegovog mentora prof. Miše Rašana.

Gradonačelnik je čestitao Luki na tako velikom i značajnom uspjehu koji je postignut na Međunarodnom natjecanju učeničkih istraživačkih projekata u Nizozemskoj gdje je “mali znanstveni tim” osvoji srebrnu medalju i zaželio mu uspjeh u daljnjem radu.

Luka se zahvalio na čestitki i ukratko osvrnuo na projekt odnosno na same ciljeve istraživanja.  Istraživano je područje europskog dabra na lokaciji Perutnica, na starom rukavcu rijeke Drave, kod naselja Otok, a ciljevi istraživanja bili su analizirati vrstu drveća koju dabar grize, visinu grizotine, procijeniti starost grizotine, promjer i udaljenost grizotine od vode.

Istraživanje je započeto još prošle školske godine, a ove godine krenulo se u osvajanje “europskih znanstvenih voda”. Naime, projekt je prijavljen za Biološki kongres u Šibeniku te za Međunarodni simpozij o europskom dabru u Ivanić gradu.

Prisutnima se također obratio i prof. Miša Rašan te zahvalio na podršci i novčanoj pomoći za kupnju avionske karte što je olakšalo njihov put u Nizozemsku. Zahvalama su se pridružili i ravnatelj Tomislav Gregur, te Lukina majka.

Luki je uručena novčana nagrada, zlatnik Grada Preloga, te Fotomonografija Preloga, a mentoru prof. Miši Rašanu zlatnik Grada i knjiga Povijest Međimurja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije