Mačkovec: KUD slavi 30. rođendan i organizira tamburašku smotru

Kulturno umjetničko društvo “Mačkovec” nastavlja tradiciju okupljanja tamburaških sastava, KUD-ova, HKUD-ova, KUU-a i tamburaških orkestara na Županijskoj smotri tamburaša.

Osamnaesti put zaredom na ovim će se prostorima ponovo čuti zvuci tamburica, a smotra će po prvi puta imati natjecateljski karakter. Jedan od tamburaških orkestara koji su se prijavili za državnu smotru  tamburaša steći će pravo nastupa u Ogulinu, a o tome će svoj sud izreći državni selektor, maestro Siniša Leopold.

Svoje prijave poslalo je deset tamburaških sastava i sedam orkestara, a za državnu smotru se natječe pet orkestara. To su T.O. “Stjepan Bujan-Stipić” iz Čakovca, T.O. KUU-e “Zvon” iz Male Subotice (nastupaju sa seniorskim i dječjim orkestrom), T.O. KUD-a “Belica” iz Belice, T.O. KUU-e “Zasadbreg”.

Tu su nam još orkestri KUD-a “Fijolica” iz Orehovice i T.S. KUU-e “Seljačka Sloga” iz Nedelišća, te tamburaški sastavi iz Goričana, Vratišinca, Mačkovca, Šenkovca, Šandorovca, Strahoninca, a iz Žiškovca dolazi “Mlađi” T.S. te T.S. “Biser Međimurja”. Nastupaju i dva ženska tamburaška sastava: Udruga žena Sivica i “Zvončice” iz Male Subotice.

Uz ovaj zaista impresivan broj prijavljenih orkestara i sastava, ipak nedostaju još neki kvalitetni sastavi, većinom iz donjeg Međimurja (Kotoriba, Donja Dubrava, Donji Vidovec, Sveta Marija, Donji Kraljevec, Prelog…) no, kvalitetne tamburaške glazbe sigurno neće nedostajati jer će se svojom svirkom predstaviti višestruki osvajaći prestižnih nagrada sa Festivala tamburaške glazbe u  Osijeku.

Smotra u Mačkovcu će se održati 27. svibnja s početkom u 15 sati. Kako je organizacija jednog ovakvog značajnog događaja vrlo zahtjevna, Upravni odbor djelovao je u proširenom sastavu. Čine ga članovi KUD-a “Mačkovec” Ivan Ujlaki, Zoran Ratajec, Mirjana Hrženjak, Branko i Daria Nemec, Saša Kovačić, Davor Toplek, Anja Srnec i Goran Pfajfer.

Kao i ranije smotre, i ova će se odvijati pod pokroviteljstvom Zajednice HKUU Međimurske županije, Grada Čakovca, Gradske zajednice kulture, i V.M.O. Mačkovec, a preko zajednice svoj doprinos daju Ministarstvo kulture, Rapublike Hrvatske i Hrvatski sabor kulture. Svi nazočni imati će priliku uživati u još jednom kulturnom događaju.

Sve će zabaviti  i razveseliti svojim nastupom KUD “Čiče” iz Novog Čiča, koji će svoj program izvesti na vanjskoj pozornici po završetku 18. Županijske smotre tamburaša.

KUD Mačkovec slavi 30. rođendan

Kulturno umjetničko društvo “Mačkovec” osnovano je 1982. godine, pa ove godine obilježavavaju značajan jubilej – 30 godina kontinuiranog djelovanja. U društvu su odlučili da ovaj vrijedan jubilej proslave 26. svibnja skromno, ali svečano.

Proslava će započeti u 15 sati svetom misom u župnoj crkvi, a služiti će se za sve pokojne članove našeg društva. Program se nastavlja svečanom sjednicom uz osvrt na tridesetogodišnji rad i podjelu priznanja i zahvalnica, a završava nastupom KUD-a “Marof” iz Novog Marofa i svirkom Skandal benda.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije